Bog će te provesti kroz nevolju ako Mu budeš vjerovao

Kad se pojavi nevolja, sjeti se koliko je velik i moćan tvoj Bog. On je uvijek blizu. Bog će te provesti kroz nevolju ako Mu budeš vjerovao.

Živimo u palom svijetu i neće se sve odvijati onako kako smo zamislili. Ne znamo što će se sutra dogoditi, a još manje u budućnosti. Ali Bog je obećao da će unatoč vašoj borbi raditi sve za vaše dobro.

Vaša situacija, koliko god bila bolna, samo je put koji Bog koristi da vam otkrije više od sebe. Nevolje vas ne mogu pobijediti. Možda će vas iznenaditi, ali zapravo vam pomažu da se izdignete iznad njih. Ojačani ste zbog toga što ste prošli kroz njih.

Izdržat ćete svaku oluju

Budimo iskreni i priznajmo da se ponekad osjećamo napušteno usred naših okolnosti. Bivamo uplašeni. Pavao nije bio ništa drugačiji. Čeznuo je za prilikom da propovijeda u Italiji i bio je na putu tamo, ali iznenada se dogodio brodolom, dovodeći sve u očaj. Pavao je predvidio taj događaj.

“Ljudi, govorio im je, vidim da će plovidba biti nezgodna i na veliku štetu ne samo za tovar i lađu nego i za naše živote.” (Djela 27, 10)

Ali njegovo upozorenje kormilar, brodovlasnik i satnik nisu poslušali. Zbog toga su Pavao i suputnici bili u životnoj krizi i on tu nije mogao ništa učiniti. Prestrašen, reče: “bila je već propala svaka nada da ćemo se spasiti.” (Djela 27, 20)

Nakon četrnaest dana na moru, bez sunca ili zvijezda koje bi ih vodile, i taman kada je oluja bila najžešća, Bog je poslao anđela Pavlu. On mu reče:

“Ne boj se, Pavle! Pred cara ti je stati i evo Bog ti daruje sve koji plove s tobom.” (Djela 27, 24)

Bili su pothlađeni i gladni kada se njihov brod napokon nasukao na otok južno od Italije. Sve su okolnosti ukazivale na tragediju i propast Pavlova sna o propovijedanju u Rimu.

Međutim, kada je sljedećeg jutra sunce izašlo, postalo je jasno da ih je Bog moćno vodio kroz oluju točno do odredišta koje im je planirao. A Pavao je na kraju objavio Božju Riječ pred carem u Rimu.

Bog će te provesti kroz nevolju ako Mu budeš vjerovao

Morate Mu vjerovati. Morate stajati u vjeri, bez obzira koliko nevolja preplavi vaš život. Bog donosi plimu i On je povlači. On kontrolira vjetar i kišu. Sunce izlazi na Njegovu zapovijed. Ne dopustite da vas umara misao da Boga nije briga onda kada vaše molitve izgledaju bez odgovora. Njegova milost i ljubav su s vama, čak i sada. Zna što radi u vašem životu. On vidi vaše suze i drži ih u boci. Ne zaboravlja vaše ime, ni gdje ste.

Dani postaju sve kraći, a zla je sve više i više. Radujte se, znajući da je čak i u nevolji Božja ruka u potpunoj kontroli. Nikada neće dopustiti da vas išta na ovome svijetu uništi.

Isus je umro da vam pruži mir, bez obzira što se oko vas događa. Čak ni smrt voljene osobe ne može spriječiti svrhu koju ima za vas. Znao je vaše ime prije postanka svijeta. Pouzdajte se u to da će uvijek biti s vama. To je nada koja odvaja vjernike od ostatka svijeta; nada koja nam pomaže da ustrajemo svakog dana na putu života.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!