Vjera u Isusa osigurava pobjedu u svakoj nevolji

Vjera je najdragocjeniji je dijamant. Osim što vam otvara nebeska vrata, vjera u Isusa osigurava pobjedu u svakoj nevolji.

Gospodin nam obećava pobjedu nad našim neprijateljima i ne isključuje se tijekom najtežih nevolja, uključujući ovu pandemiju koronavirusa. Želim vas danas ohrabriti stihom iz Biblije koji kaže:

“Jer sve što je rođeno od Boga pobjeđuje svijet. A ovo je pobjeda koja je nadvladala svijet – vaša vjera.” (1. Ivanova 5, 4)

Važno je da živimo i krećemo se s vjerom u Isusa Krista. U Njemu smo pobjednici.

Tvoja vjera pobjeđuje tvoje strahove i sumnje

Ne dopustite da vas preplave sumnje i strahovi. Usred tjeskobe i nesigurnosti vjerujte da Onaj koga volite, Bog Spasitelj, drži vaš život u Njegovim rukama! Dok počivate u ovoj istini, znajte da vaša vjera dolazi od slušanja Božje Riječi (vidi Rimljanima 10, 17). Dakle, Riječ hrani vašu vjeru. Koristite ju svaki dan!

Također, vaša je vjera štit koji omogućuje da zaustavite vatrene strelice neprijatelja (vidi Efežanima 6, 16). Biblija kaže da đavao hoda poput ričućeg lava, tražeći koga može proždrijeti (vidi 1. Petrova 5, 8). Njegov cilj je da vas paralizira. Strah je jedno od njegovih najdražih oružja. Paralizirana strahom, žrtva se više ne može kretati, a lav će je proždrijeti.

Vjera u Isusa osigurava pobjedu u svakoj nevolji

“Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas!” (Jakov 4, 7)

Podložiti se Bogu znači reći mu: “Ja sam Tvoje dijete, ovisim o Tebi. Moj život je u Tvojim rukama, a Ti si sa mnom.” Vjerujte u Njegovu svemoć i Njegovu veličinu. Vjerujte da je On vaša vrlo prisutna pomoć u trenucima nevolje.

Đavao nema vlast nad vama, jer pripadate Bogu. Bog je vaš Otac. I Bog obećava da će đavao pobjeći od vas. Kao što tama ne može podnijeti svjetlost, đavao ne može podnijeti iskrenu vjeru Božjega djeteta.

Uvijek Mu vjerujte, ne dopustite da vas bilo što zastraši i dobit ćete pobjedu!

PROČITAJTE JOŠ: