Bog često iznenađuje blagoslovima kojima se ne nadamo
Foto: Pexels

Bog je vrlo dobar prema onima koji se u Njega uzdaju i često ih iznenađuje blagoslovima kojima se nisu nadali.

I dogodi se, da, bilo je to kao slučajno, ali svime je upravljala Božja providnost. Ruta je odlazila na posao s majčinim blagoslovom i pod zaštitom njenog Boga.

Radila je skromno i časno. Božja providnost je vodila svaki njezin korak. Nije ni slutila da će tako sakupljajući po poljima pronaći supruga, postati suvlasnica onih mnogobrojnih hektara, i da će ona — siromašna tuđinka — postati praroditelj velikog Mesije.

Bog je vrlo dobar prema onima koji se u Njega uzdaju i često ih iznenađuje blagoslovima kojima se nisu nadali. Ne znamo što će nam se dogoditi sutra, ali neka nas tješi pomisao da nam ništa neće nedostajati.

U vjeri kršćanina nema slučajnosti, oni u svemu vide Božje vodstvo. Danas ili sutra običan događaj može imati ogromne posljedice i biti od najvećeg značaja.

VIDI OVO: 11 karakteristika osobe koju Bog blagoslivlja

Gospodine, milostivo vodi svoje sluge kao što si vodio Rutu. Bilo bi blagoslovljeno kada bismo danas, polazeći njivom ovih razmatranja, bili vođeni tako da upoznamo svog velikog Rođaka — Isusa. Duše Božji, vodi nas k Njemu.

Radije volimo sakupljati na Njegovoj njivi nego odnijeti cijelu žetvu s tuđih polja. Poći ćemo stopama Njegova stada koje će nas dovesti na zelene pašnjake gdje On prebiva!

Žalostan je svijet bez Isusa, lakše bi nam bilo bez sunca i mjeseca nego bez Njega. Kako On sve razjašnjava i kako se sve sjaji u Njegovoj prisutnosti! Naše duše znaju kakvo je bogatstvo u Isusu i da se ništa ne postiže bez Njega.

Dopustimo danas u molitvi biti vođeni na njivu koja pripada Isusu i On će nam se sam objaviti.

Autor: Charles Spurgeon