Bog čini uvijek ono što je najbolje za nas

Bog čini uvijek ono što je najbolje za nas, a Njegova volja je voditi svoju djecu prema pokajanju i rastu.

Biblija nam govori da je Isus bio ”u svojoj prirodi Bog”. (Filipljanima 2, 6) Isus je otišao iz raja kako bi došao na Zemlju, gdje je živio u poslušnosti prema planovima svoga Oca. Dajući Ocu potpunu kontrolu nad svime što je imao, Sin ništa nije zadržao za sebe; čak niti svoj život, kojeg je žrtvovao za nas na križu. 

Zašto je Isus ovo učinio? On je imao savršeno povjerenje u svoga Oca; znao je da Bog ima suverenu kontrolu nad svime te da su sve Njegove odluke dobre, da su zasnovane na božanskoj ljubavi, milosrđu i pravdi. 

Isus je također bio siguran da Bog čini uvijek ono što je najbolje za nas te da je Njegova volja voditi svoju djecu prema pokajanju i rastu. Isus je bio poslušan kako bi dao slavu Očevu imenu. (Ivan 17, 4) 

VIDI OVO: Kako se predati Bogu?

Mi trebamo živjeti na sličan način; predavati se Božjoj volji. To znači priznavanje Njegovog prava nad našim životima i davanje Bogu kontrole nad svakim aspektom, uključujući i financije, obitelj i zabavu. 

Stavljajući se pod Božju volju, proglašavamo naše povjerenje u Njega i spremnost prihvaćanja svega što nam on daje; bogatstvo i siromaštvo, zdravlje i bolesti, brak i samaštvo. Potpuno podčinjavanje je ono kako dajemo slavu Gospodinu, kako rastemo u Njemu i kako dobivamo Njegovu naklonost. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org