BOG DAJE IZLAZ: Kako se riješiti emocionalne boli?

Bog nam daje izlaz, ako smo ga spremni prihvatiti.

Nosite li svoje rane sa sobom kamo god pošli? Možda vam je netko jučer rekao ili učinio nešto što vas je povrijedilo i izgleda kao da to ne možete izbaciti iz glave.

Ili se možda povreda dogodila prije puno godina ali vas još i danas utječe na vas. Bez obzira na vaš trud da zakopate bol ona se nastavlja vraćati na površinu.

Bog ne želi da živimo pod oblakom emocionalne boli. U Poslanici Efežanima 4,30-32 Bog nam daje izlaz, ako smo ga spremni prihvatiti.

PROČITAJTE: Bog nije obećao da nikada nećete biti povrijeđeni, ali je obećao da će vas On iscijeliti

Prepoznajte vlastiti grijeh. Premda se odgovornost druge osobe može činiti puno veća ne smijemo se skrivati iza etikete ”žrtve”. Oni koji čine zlo će za svoje postupke bit odgovorni Bogu, ali mi smo odgovorni kako na to reagiramo. Zato smo i upozoreni da ne žalostimo Duha Svetoga.

Otpustite sve grešne reakcije. Jedini način kako možemo ići naprijed jest da pustimo svu gorčinu, ljutnju i gnjev koji osjećamo prema onome tko nam je nanio štetu.

Svaki puta kada uzvraćamo, oživljavamo bol i kada osjetimo da se u nama rađa gorčina, postajemo odgovorni za svoja grešna ponašanja umjesto da hodamo u poslušnosti Duhu. Ako želimo biti iscijeljeni od svojih povreda takve stvari trebamo pustiti.

PROČITAJTE: Psalam za one koji su povrijeđeni – od obitelji, prijatelja ili djelima bezbožnih

Oprostite. S obzirom na to da su nama oprošteni svi grijesi koje smo počinili, mi nemamo pravo drugima ne oprostiti.

Svaki puta kada se podčinimo Duhu, On nas približava oproštenju. Ako je bol duboka, stvari će možda ići sporo. Bez obzira, nastavite biti poslušni Bogu stavom opraštanja. Otkrit ćete da će s vas maknuti povrijeđenost onda kada otpustite nekome prijestup.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!