Bog i dalje piše vašu priču – ne gubite nadu

Bog i dalje piše vašu priču i završit će ono što je započeo u vama. Ne gubite nadu. Predajte svoje probleme Isusu. Povjerite mu se jer on vas oblikuje.

Kada se nađemo u lošoj situaciji, osjećamo se kao da ona nikada neće završiti, kao da nema nade. Ali dobra je vijest ta da u Isusu uvijek ima nade.

Bog nikada ne odustaje

Kada je Bog stvorio čovjeka, Njegovo je stvorenje odmah doživjelo pad zbog vlastitog grijeha. No Bog nije odustao, već je osmislio akciju spašavanja. Poslao je svog jedinog Sina, Isusa, da bi nas spasio od grijeha i da bi nam po Njemu omogućio vječan život (Ivanovo evanđelje 3, 16). 

Isus je platio ljudski grijeh i preuzeo ga je na sebe da bismo umrli grijehu, ali i da bismo živjeli po pravednosti (Prva Petrova 2, 24). Isus je morao umrijeti da bismo mogli primiti blagoslovljen i proslavljen završetak kojeg Bog priprema za nas.

Ne gubite nadu

Stoga nikada ne gubite nadu. Ako ste u situaciji koja se čini kaotična, sjetite se što je Isus učinio za vas. Znajte da svaku vašu nesretnu i nezgodnu situaciju Bog može iskupiti. Kad je Isus rekao „svršeno je“ (Ivanovo evanđelje 19, 30), on je to zaista i mislio. On je preuzeo naše borbe, naše robovanje grijehu, našu izgubljenost i ispraznost. On je nadvladao smrt da bismo mogli ostati u Njegovoj prisutnosti.

Budite hrabri i srčani jer svaka borba ima kraj. I upamtimo da kraj nije ‘kraj’ dok nije sretan. Bog i dalje piše vašu priču i završit će ono što je započeo u vama (Filipljanima 1, 6).

Ne gubite nadu. Predajte svoje probleme Isusu. Povjerite mu se jer on vas oblikuje. Vjerujte u Njegovu ljubav jer ona je neizmjerna. On je za vas pripremio velike stvari. Vi ste voljeni.