Bog dopušta vašu kušnju jer vas želi ovakvima učiniti

Bog dopušta vašu kušnju jer vas želi načiniti otpornim na đavla! To ne znači da nećete ponovno biti napadnuti, ali bit ćete izvježbani da opstanete! Sve to dio je vašega pripremanja za veću službu, veće pomazanje i veću korisnost u Božjem kraljevstvu.

Nadalje, Gospodin vas pokušava ojačati protiv đavoljih lukavosti. On podiže tijelo vjernika koji su se suočili s đavlom, koji su ojačani protiv njega i koji poznaju njegove izmišljotine te ga se ne boje! Bog govori: “Jednom kad shvatiš zašto prolaziš kroz ovo, povratit ćeš čitavo izgubljeno područje. Ponovno ćeš biti u kontroli – snagom Duha Svetog!”

Kad je Ilijina kušnja jednom završila (vidi 1. Kraljevima 19), nije više trebao bježati. Imao je osjećaj vodstva i bio je obnovljen u duhu. Vidite, bio je spreman da ga Bog pošalje narodima da im podigne kraljeve, vođe i proroke!

Rekao mu je: “Idi, vrati se istim putem … pomaži ondje Hazaela za kralja aramskog … pomaži Jehuu … za kralja izraelskoga, i pomaži Elizeja … za proroka namjesto sebe” (1 Kr 19,15-16). Ilija je dobio svježe pomazanje sile. Ponovno je bio u kontroli!

VIDI OVO: Sotona se najviše boji ovakvih vjernika

“Ode on” (1 Kr 19,19). Otišao je iz spilje da vrši volju Božju! Nije trebao proliti rijeku suza. Ne, jednostavno je poslušao Riječ Božju!

Ljubljeni, jedino čime vas đavao može držati je strah! Morate ga se otresti u vjeri! Morate reći: “Neću pasti. Bog će mi dati svježe pomazanje s neba – i upotrijebit će me!”

Vjerujete li da Bog nije završio s vama – da vas uči i trenira za bolje stvari? On vam želi govoriti u vašoj spilji očaja. On vam želi reći što učiniti i kamo poći – i želi vas izvesti!

Dakle, dignite se iz svoga očaja i stresite sa sebe okove straha i potištenosti! Maknite se iz svoje spilje. Otkrit ćete da će onoga trenutka kad se dignete i hodate pomazanje poteći!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života

NAJNOVIJE!