NaslovnicaDuhovnostBog ima plan za vaše teške trenutke

Bog ima plan za vaše teške trenutke

Bog ima plan za vaše teške trenutke. Pitajte Ga danas što to može biti, a tada vjerujte da će On ispuniti Svoju svrhu u njemu. 

Jakov je naučavao da su kušnje neizbježne, no kroz Isusa Krista, mi možemo biti spremni nositi se  s njima uz radost. 

Jeste li ikada pogledali nekoga i pomislili, On je tako sretan ili Njezin život je tako lak? U stvarnosti nitko nema egzistenciju lišenu problema. Pismo opisuje životne kušnje kao univerzalne – svi mi se suočavamo s nevoljama. 

Jakov 1,2 kratak je odlomak, ali sadrži velik uvid o našim kušnjama. Prvo, značajno je da Jakov koristi riječ „kad.“ Prolazak kroz iskušenja je više stvar kada nego ako.

Drugo, Jakov kaže da ćemo „upasti“ u razne nevolje te implicira da će teškoće doći nenadano. Možda neće biti vremena da se pripremimo za te dileme. 

VIDI OVO: Usred svake nevolje i poteškoće, oslonite se na ove tri Isusove riječi

Treće, on koristi pridjev „razne“ da izrazi neprestano mijenjajuće, često iznenađujuće načine na koje se nevolje pojavljuju. Jakov ima posebnu poruku koju želi prenijeti: „Budite spremni. Nevolja dolazi pa morate biti spremni učinkovito se nositi s njom.“ 

„Učinkovito“ možda nije riječ koju biste koristili za opis vaše reakcije na kušnje. Vrlo često mi se nadamo da će nevolje brzo proći. No, to bi nas lišilo prilike za rast koju sva iskušenja sadržavaju. 

Polako pročitajte odjeljak iz Jakovljeve poslanice 1,2-8. Molite se dok čitate moleći Boga da vam pokaže kako izdržati – i kako se zapravo radovati u kušnjama. On ima plan za vaše teške trenutke. Pitajte Ga danas što to može biti, a tada vjerujte da će On ispuniti Svoju svrhu u njemu. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org