BOG IMA RJEŠENJE: Ovako možemo prevladati svaki strah u svom životu

Moj prijatelj je nedavno izjavio kako vjeruje da postoji puno koji ne znaju kako podijeliti evanđelje s drugima.

Ja se, uz dužno poštovanje, nisam složio. Rekao sam mu da mislim da je veći problem ovo: mnogi se boje posljedica dijeljenja evanđelja. Bojimo se što će ljudi misliti ili se bojimo da naše svjedočanstvo neće biti dobrodošlo. Ovo je, nakon svega, svijet u kojem su jednostavni križevi na sportskim kacigama Sveučilišta Arkansas nedavno postali sporni, a srednjoškolac iz Californije odlučio je zabraniti sendviče od piletine zbog kršćanskog stava predsjednika tvrtke.

Iako u sebi imamo vječnu Kristovu moć, kao vjernici, svi povremeno patimo od straha kad je u pitanju govor o Spasitelju, jer je svijet često neprijateljski raspoložen prema našoj poruci.

Međutim, u ovom vremenu, kada se ateizam, sekularizam, humanizam i raznolikost propagiraju u cijeloj kulturi, mislim kako je nužno da Kristovi sljedbenici uz molitvu iskorače u vjeri, pozivajući ljude na odnos s Isusom. Ova vrsta akcije, vjerujem, započinje s Crkvom, s bunom podređenih kršćana koji su stavili na stranu svoje strahove kako bi glasno živjeli za Boga.

U Djelima apostolskim, vidimo što se može dogoditi u gradu kada se vjerna i poslušna Crkva udruži u življenju svoje vjere na potpuno nesebičan način. U 13. poglavlju čitamo ovu nevjerojatnu izjavu: “Riječ se pak Gospodnja pronese po svoj onoj pokrajni” . Kasnije, u Djelima 19,20, čitamo: “Tako se snagom Gospodnjom Riječ širila i jačala.”

Bog je prevladao u toj kulturi, zajednici, u obitelji i u Crkvi. Nevjerojatno je što se može dogoditi u gradu, u državi, kada bi kršćani slijedili ono što nas Bog poziva da činimo.

Riječ Božja treba ponovo postati relevantna u modernim životima. Ali, ti i ja smo ti koji je trebaju naviještati. Ne tako davno, ugledni znanstvenik Stephen Hawking izjavio je: “Ja sam ateist”, a mediji su pozdravili tu izjavu. Iako se čini da svijet nema vremena za Boga, moramo nastaviti navješćivati da je Živi Krist odgovor te da je njegova Riječ jedina istina koja čvrsto stoji.

Hebrejima 4,12 nam poručuje: “Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekla mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca.”

Doslovno se nemamo čega bojati, kada služimo živom i snažnom Bogu Biblije, jer nas Njegova velika moć krijepi. Kroz molitve i predanosti Božjoj riječi, možemo iskoristiti neograničenu vlast koja se nalazi u Svemogućem Bogu…

Moj je tata znao reći ovo: “Molitva može bilo što što može učiniti Bog”. To znači da kada iskreno molimo da Božja moć prevlada naše strahove i tjeskobu življenja za Krista ili javnog govenja o Kristu, On će nas osnažiti. On nas želi osnažiti, ako ga pustimo.

Stavite danas svoje povjerenje u Krista!

Autor: Jonathan Falwell; Prijevod: Aleksandar J.

NAJNOVIJE!