Bez obzira što sve izgleda loše, Bog ima sve pod svojim nadzorom

Bez obzira koliko naša životna situacija trenutno izgleda loše, Bog ima sve pod Svojim nadzorom. On nikada neće dopustiti da nas neka nevolja uništi.

Dragi u Gospodinu, vaše nevolje nisu slučajne. Ne gledajte kroz kakve nevolje prolazite, ne gledajte koliko trpite, Bog je na vašoj strani i On će potući vaše nemani u pravo vrijeme.

Možda mislite da je sotona promijenio Božji plan i da će vas sada stići! Ni slučajno! Nije važno ako ste nešto učinili pogrešno. Ako ste se pokajali, Bog će učiniti da se sve zlo koje vas je stiglo okrene na dobro.

Ne okrećite se natrag. Ne gledajte svoje nemani. Bog je obećao da će vam povratiti sve što je gusjenica izjela. Ali ta propovijed mora biti nešto više od same propovijedi. Ona mora postati vaš život i vaša nada. Ohrabrite se ovim riječima: “Bog može sve srediti. Nije me zaboravio. Nitko ne može promijeniti Njegov plan. Bez obzira kako stvari slabo izgledaju, Bog ima sve pod svojim nadzorom.”

Možda se pitate hoćete li ikada izaći iz ovih nevolja. Hoće li sve to dobro završiti ili će vaše trpljenje trajati do Isusovog dolaska? Hoćete li se ikada više radovati? Ovdje imate Božji odgovor: “Za strpljivost Jobovu čuli ste, a vidjeli ste ishod (njegovim nevoljama) koji mu je Gospodin dao. Jer Gospodin je pun samilosti i milosrđa.” (Jakovljeva 5, 11) “I Gospodin vrati Joba u prijašnje stanje jer se založio za svoje prijatelje, pa mu još udvostruči ono što je posjedovao.” (Job 42, 10)

Možda nikad više nećete imati dvostruko više novca, ali imat ćete nešto vrjednije. Imat ćete pravu spoznaju da Bog ima nadzor nad vašim životom. Nikad se više nećete bojati sotone. Nikad se više nećete bojati nevolja i neprijatelja. Iz svoje ćete kušnje izaći kao pobjednik u Isusu Kristu!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!