Bog iz ruševina našeg života stvara nešto novo

Nitko nije imun na teške životne situacije. Jednostavno se dogode, ali Bog i iz ruševina našeg života stvara nešto novo. On daje novi početak!

Srela sam tužne ljude. Hodali su, neki polako, šuteći, neki su čavrljali, neki stajali na mjestu, neki su plakali.

Djevojčica u crnoj bundici, hodajući kraj tate obučenog u crno objašnjavala mu je kroz suze zašto je na njega ljuta. Srce mi se steglo dok je istovremeno moja mala djevojčica bezbrižno čavrljala kraj mene o svemu i svačemu, pokušavajući se održati na svojim rolama.

Teško je kada nekog izgubiš

Kada izgubiš nekog, teško da dan prođe, a da misli ne polete u tom smjeru i srce se ne stisne. Danas je možda tuga dobila vjetar u leđa, kako kod koga … različiti smo.

Vrijeme možda pomogne. Opet, kako kod koga.

Ali da vrijeme liječi rane, znali bismo da samo treba proći dan, dva, mjesec ili koja godina i bit ćemo OK.

Da vrijeme stvarno liječi rane, mnoge povrijeđene duše, ti ljudi koji slomljeni hodaju ovim svijetom jer im je netko davno naudio, ranio tijelo i dušu, slomio duh, ne bi sada bili u takvom stanju. Mnoga zamjeranja, ljutnje i “prtljage iz naše prošlosti”, bliže ili dalje, ne bi više opterećivale naše dane i sprječavale nas da zagrlimo baš te ljude koji su dio te “prtljage”.

Teško je kada nekog izgubiš
Snimka zaslona: YouTube/Kristina

Bog stvara iz ruševina …

Gubitak, ma kakav bio, morao je onda proći nakon toliko godina. Ali nije! Vrijeme ublaži intenzitet boli, praznine, tuge … Predaja rana Isusu, boli koja reže dušu u svim smjerovima, traženje iscjeljenja, puštanje da On iz ruševina i zgarišta učini da sve procvjeta – samo to će nas u potpunosti iznenaditi i možda šokirati jer nikad nismo mislili da je to moguće. Biti ozdravljen i utješen do kraja.

VIDI OVO: Nijedna patnja nije besmislena. Bog radi nešto čudesno u vama

Možda će nekoga iznervirati jer se na prvu čini da ne razumijem, umanjujem nečiju bol … ali i ja sam tu bila i znam kako je. I ja sam bila ta iznervirana. Ali onda sam pustila Isusa. Više nisam mogla sama. A onda je On započeo obnovu koja traje.

BOG mi je život posložio
kada sam se sabrala,
dao mi novi početak.
Sada pazim na BOŽJE putove;
ne shvaćam Boga olako.

Autorica: Rahela Grozdanov

NAJNOVIJE!