Bog je svakom vjerniku dao duhovne darove. Ovaj tekst će vam pomoći da ih prepoznate

Bog je svako stvorenje na ovom planetu sazdao tako da nešto posebno dobro čini. Neke životinje trče, neke skaču, neke plivaju, neke ruju zemlju, a neke lete. Svaka ima svoju ulogu, ovisno o tome kako ju je Bog sazdao. Isto je i s ljudima. Svatko je od nas stvoren kao jedinstveno biće, “sazdan” tako da nešto čini.

Prije nego što nas je Bog stvorio, odabrao je za nas ulogu koju nam je namijenio na zemlji. Isplanirao je kako točno želi da mu služimo, a zatim nas je za to oblikovao.

U Bibliji piše: “Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela.” (Efežanima 2,10)

Kako nas Bog oblikuje za službu

Kad god nam Bog daje neku zadaću, uvijek nas opremi onim što nam je potrebno da bismo je izvršili;

  • duhovni darovi
  • srce
  • sposobnosti
  • osobnost
  • iskustvo

Odmotajte svoje duhovne darove

Bog svakom vjerniku daje duhovne darove koje treba upotrebljavati u službi. To su sposobnosti koje Bog daje samo vjernicima da bi mu služili. “Ali čovjek tjelesne naravi ne može razumjeti spoznaje koje daje Božji Duh. Njemu se one čine ludošću jer ih valja prosuđivati Duhom.” (1 Korinćanima 2,14)

Duhovne se darove ne može zaraditi ni zaslužiti – zato se zovu darovima! Oni su iskaz Božje milosti prema nama. “A svakom pojedincu dana je milost po onoj mjeri po kojoj je Krist htio dati svoj dar.” (Efežanima 4,7) Ne možete ni birati koje ćete darove dobiti – o tome odlučuje Bog. Pavao je objasnio: “A sve to čini jedan te isti Duh, dijeleći svakome napose kako hoće.” (1 Korinćanima 12,11)

Kako Bog voli raznolikost i želi da budemo posebni, ne dobivamo svi isti dar. Jednako tako, nitko ne dobije sve darove. Da ih imate sve, ne bi vam bio potreban nitko drugi – a to bi se kosilo s Božjom svrhom da nas nauči međusobnoj ljubavi.

Duhovne darove dobivamo za dobrobit drugih. Kad se skupa koristimo darovima, to nam je svima na blagodat. Ne koriste li se drugi svojim darovima, uskraćeni ste, a ako se vi ne koristite svojima, zakidate njih. Zato nam je zapovjeđeno da otkrijemo i razvijamo svoje duhovne darove.

Jeste li kad uzeli vremena da biste otkrili koji su vaši duhovni darovi? Od dara koji niste ni razmotali, nema nikakve koristi.

NAJNOVIJE!