Bog je tu: Nisi sam, nisi zaboravljen

Sotona želi da se osjećaš usamljeno i očajno. Ali nikad ne smiješ zaboraviti: Bog je tu, nisi sam, nisi zaboravljen.

Ima dana kada se osjećamo potpuno sami. Želimo da nam netko pravi društvo; bude s nama na svakom koraku putovanja koji nazivamo život. Želimo da netko sluša naše probleme ili kako je protekao naš dan… Već imamo tog nekoga. Taj netko je Bog.

I mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu. (1. Ivanova 4, 16)

Bog je tu: Nisi sam, nisi zaboravljen

Ovo su zabrinjavajuća vremena. Ipak, Bog ne želi da se osjećamo napušteno ili da se bojimo. Ulazi u naš život i poziva nas da otvorimo vrata i pustimo ga unutra.

“Evo, na vratima stojim i kucam; posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, unići ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom.” (Otkrivenje 3, 20)

Bog nam uvijek pravi društvo, čak i kad se osjećamo potpuno sami. On hoda s nama kroz sve naše dane, dobre ili loše. Daje nam snagu kada smo slabi i bojimo se nastaviti dalje. On je uho koje nas želi čuti nakon lošeg dana. On je rame za plakanje kad ne možemo zaustaviti suze.

“I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.” (Matej 28, 20)

Krist je u nama, a mi u Njemu

Isus, dobri pastir, obećava da će se brinuti za svaku Njegovu ovcu koja u potpunosti vjeruje u Njegovu prisutnost. Gospodin kaže: “Ne moraš provesti sate čekajući me. Ja prebivam u tebi. Ja sam prisutan, noć i dan.”

“Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.” (Ivan 14, 16-17)

Obećava da će prebivati među svima koji svakodnevno komuniciraju s Njim, koji Ga trebaju i žive za Njega. S našim potrebama i problemima Mu uvijek možemo doći i tražiti pomoć, mir i snagu.

Poslušajte Davidovo svjedočanstvo: “Blagoslivljam Jahvu koji me svjetuje te me i noću srce opominje. Jahve mi je svagda pred očima; jer mi je zdesna, neću posrnuti.” (Psalam 16, 7-8) Poput njega, i mi kažimo: “Gospodin je uvijek sa mnom. Njegovo oko svuda me prati. On me vjerno vodi dan i noć. Ne trebam se ničega bojati. On se brine da ne propadnem.”

PROČITAJTE JOŠ: