BOG JE VJERAN: On ne može razočarati niti iznevjeriti!

Bog je vjeran i istinit. Ne može lagati ili obmanuti. On ne može prekršiti svoju riječ. On je apsolutno pouzdan. Nijedno njegovo obećanje ne može se nikada izjaloviti.

“Bog nije čovjek da bi slagao ni sin čovječji da bi zažalio. Što rekne, zar ne učini? I što kaže, zar ne izvrši?”(Brojevi 23,19). “Zato znaj da Gospod, Bog tvoj, on je Bog, Bog vjeran…” (Ponovljeni zakon 7,9). “Od koljena do koljena vjernost je tvoja…” (Psalam 119,90).

Božja vjernost očituje se u njegovu pozivu kojim nas poziva u zajedništvo svojega Sina (1. Korinćanima 1,9). Vidljiva je i u tome što ne dopušta da budemo kušani iznad onoga što možemo podnijeti (1. Korinćanima 10,13). Vidljiva je u načinu na koji nas učvršćuje i čuva od zla (2. Solunjanima 3,3). Ako su neki nevjerni, on ostaje vjeran – ne može sama sebe zanijekati (2. Timoteju 2,13).

Gospodin Isus je utjelovljena istina (Ivan 14,6). Riječ Božja je istina koja posvećuje (Ivan 17,17). “Nego neka Bog bude istinit, a svaki čovjek lažac” (Rimljanima 3,4).

Spoznaja da je Bog vjeran i istinit preplavljuje naše duše povjerenjem. Znamo da njegova riječ ne može zakazati, da će učiniti kako je obećao (Hebrejima 10,23). Na primjer, znamo da smo dovijeka sigurni jer je on rekao da nijedna od njegovih ovaca neće nikad propasti (Ivan 10,28). Znamo da nećemo nikad biti u potrebi jer je on obećao ispuniti svaku našu potrebu (Filipljanima 4,19).

Bog hoće da njegov narod bude vjeran i iskren. On želi da budemo vjerni svojoj riječi. On želi da budemo pouzdani u vršenju obveza. Ne smijemo se odati lažima, pretjerivanjima ili poluistinama. Trebamo biti vjerni u držanju svojih obećanja. Kršćani trebaju više od svih drugih ostati vjerni svojim bračnim zavjetima. Trebaju biti vjerni u vršenju svojih obveza u crkvi, na poslu i kod kuće.

Kako samo moramo slaviti i zahvaljivati Gospodinu za njegovu vjernost. On je Bog koji ne može razočarati.

On ne može razočarati – Ta On je Bog,

On ne može iznevjeriti – Dao je svoju riječ,

On ne može zatajiti – On će ti pomoći,

On ne može propustiti – On će ti odgovoriti.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com