Nemoj se plašiti nevolje, Bog misli na tebe

Nemoj se plašit nevolje, Bog misli na tebe. U nevolji zakloni te, on brine se za te.

Prošle su gotovo dvije godine otkad sam propovijedao u jednoj crkvi u Los Angelesu. Na kraju poruke, zamolio sam slušatelje da zajedno sa mnom zapjevaju:

Nemoj se plašit nevolje, Bog misli na tebe.
U nevolji zakloni te, on brine se za te.
Bog brine se za te svakog dana i slučaja;
on misli na tebe, Bog brine se za te!

Jedna jadna, slomljena duša zaplakala je i dotrčala do oltara. Nije bilo čudo što je bila slomljena srca. Kćer joj je zahvatio vrtlog zabave za koju će moderna mladež danas prodati svoju dušu.

Prerasla je nedjeljnu školu i malu crkvu i sada je postala stalan posjetitelj plesnjaka i noćnih klubova. Svojoj je majci slomila srce.

Kod oltara ta je draga duša tako plakala da se je moglo čuti širom zgrade: “Oprosti mi, Isuse. Pokušala sam učiniti ono što jedino ti možeš. Jedino je Bog može uvjeriti, a ja jedino mogu moliti i vjerovati.” Kad vjeruješ i ne kolebaš se, tada Bog mora odgovoriti. On ne može i neće iznevjeriti.

VIDI OVO: 4 razloga za zahvaliti Bogu usred nevolje

Kad sam propovijedao u toj istoj crkvi prije nekoliko tjedana, ta je kći sjedila uz svoju majku i pjevala s Isusovom ljubavlju u svom srcu:

Ne boj se ma što dođe, on misli na tebe.
Vjeruj u riječi njegove, Bog misli na tebe.
Bog brine se za te svakog dana i slučaja;
on misli na tebe, Bog brine se za te!

Bog je dao čast vjeri. Učinio je to za tu majku i učinit će to za vas.

To je lekcija koju je Bog stavio na moje srce da vam je iznesem. Odbijte se brinuti. Vi ste dijete Kralja. Bog nije osiromašio. Možda ste samo testirani. Job je bio testiran do točke izdržljivosti, ali kako je Gospodin bio ponosan na njega!

Kako je divno moći pjevati u noći poput Davida ili se poput Joba pouzdati u Boga i kad ne možemo razumjeti! To je značenje riječi u mojem tekstu: “Svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas!”

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!