Bog može promijeniti nemoguće situacije!

Imate li u svom životu nešto što biste željeli da Bog promijeni? Ovo je dobra vijest koju svatko želi čuti: Bog može promijeniti nemoguće situacije!

Postanak 18 govori nam neobičnu priču kada se Bog osobno ukazao Abrahamu. Jednog dana, oko podneva, dok je Abraham sjedio na ulazu u svoj šator, iznenada je primijetio trojicu muškaraca kako stoje u blizini. Abraham je ustao i potrčao im u susret, naklonivši se do zemlje reče:

“Gospodine moj, ako sam stekao milost u tvojim očima, nemoj mimoići svoga sluge! Nek’ se donese malo vode: operite noge i pod stablom otpočinite.” (Postanak 18, 3-4)

Dogovorili su se da će ostati i uživati ​​u obroku s Abrahamom, a tijekom razgovora jedan od njih pitao je Abrahama gdje je njegova supruga Sara. Zatim je rekao nešto nevjerojatno: “Otprilike u ovo vrijeme sljedeće godine vratit ću se i tvoja će supruga Sara dobiti sina.”

Sara je bila u šatoru i slušala njihov razgovor. Kada je to čula, nasmijala se. Nemoguće, pomislila je; u 90. godini bila je daleko od mogućnosti da rodi, a Abraham je imao gotovo 100 godina.

“Pošto sam uvenula, sad da spoznam nasladu? A još mi je i gospodar star!” (Postanak 18, 12)

Čujmo što je Bog rekao o Sarinom smijehu:

Onda Jahve upita Abrahama: “A zašto se Sara smijala i govorila: ‘Kako ću rod roditi ja starica?’ Zar je Jahvi išta nemoguće? Navratit ću se k tebi kad isteče vrijeme trudnoće: Sara će imati sina.” (Postanak 18, 13-14)

Evo Božjeg izazova vama i meni i danas! Bog postavlja isto pitanje i nama danas: “Zar je Jahvi išta nemoguće?”

Svatko od nas se u jednom trenutku mora suočiti s vrlo teškim situacijama! Usred njih Bog nas pita: “Mislite li da je vaš problem pretežak da bih ga mogao riješiti? Vjerujete li da to mogu riješiti, iako možda mislite da je nemoguće? Jeste li mi voljni dopustiti da to popravim? Jeste li mi voljni dati vremena da to riješim?”

Kroz Stari zavjet vidimo Boga na djelu kroz nemoguće situacije! Promatramo kako Bog dijeli vode Crvenog mora; iz vatrene peći izbavlja trojicu mladih Hebreja; izbavlja Daniela u jami s lavovima.

Ali ova tema nemogućnosti postaje još zanimljivija u Novom zavjetu. Isus nam kaže: “Što je nemoguće ljudima, moguće je Bogu.” (Luka 18, 27). Gospodin Bog je u stanju zadovoljiti naše potrebe kakve god one bile! Ništa Mu nije preteško! Kada Mu vjerujemo, kada se oslanjamo na Njega, kada ga čekamo, tada zaista ništa nije nemoguće!

VIDI OVO: Samo Bog može obnoviti sve slomljeno u tvome životu

Vjerujete li danas ovim Gospodinovim Riječima? Prihvaćate li da Bog može učiniti nemoguće u vašem braku, u vašoj obitelji, na vašem poslu?

Ništa u vašem životu nije izvan Božje sposobnosti da promijeni! Ništa ne premašuje Božju moć! Nijedan ga problem ne zastrašuje. Nijedna prepreka nije prevelika za Njega. Sve, da, s Bogom je sve moguće! Sveznajući, sveprisutan, svemogući Stvoritelj i suvereni Bog može promijeniti nemoguće situacije u jednom trenu!

NAJNOVIJE!