Samo Bog može obnoviti sve slomljeno u tvome životu

Samo Bog može obnoviti sve slomljeno: brak, slomljeni moral, slomljeni duh, ali očekuje našu potpunu predanost i vjernost Njemu.

U životu toliko trošimo novac na popravke oštećenih stvari: automobile, pokvaren vodovod, pokidane naprave i mnoge druge stvari. Međutim, na ovoj zemlji postoje neke stvari koje se ljudskim rukama ne mogu obnoviti, niti se mogu popraviti s nekoliko stotina tisuća kuna.

Slomljeni brak, slomljeni moral ili slomljeni duh – te su stvari izvan ljudskog popravka i mogu se obnoviti samo ljubavlju Spasitelja.

U jednom danu Job je izgubio svoje 10 djece zajedno sa svim svojim imanjem i bogatstvom. Ubrzo nakon toga, obolio je od užasne kožne bolesti. (Pročitajte poglavlja 1-2 u Knjizi o Jobu da biste saznali cijelu priču)

Job nije shvaćao zašto mora toliko patiti. Kroz knjigu o njemu vidimo kako izražava ljutnju zbog boli i patnje koju je Bog dopuštao. Također, vidimo dokaze Jobove nestrpljivosti u pogledu vremena koje je trebalo da Bog sve obnovi.

Pa ipak, kroz sve to – i unatoč svojim ljudskim osjećajima – Job nikada nije sumnjao da je potrebna potpuna predanost Bogu i vjera u Njega. U Jobu 1, 21b on čak kaže: “Gospodin dade, Gospodin uze. Neka je blagoslovljeno ime Gospodnje!” Usprkos svojoj patnji, uvijek je vjerovao Božjoj volji za svoj život i nastavio ga je hvaliti.

Bog može obnoviti sve slomljeno

Na kraju u Jobu 42 čitamo kako je Bog na svaki način blagoslovio Joba i njegovu vjernost. Job 42, 10b kaže:

“… Jahve je vratio bogatstvo. Zapravo, Gospodin mu je dao dvostruko više nego prije!”

Bog je dao Jobu dvostruko svega što je izgubio, obnovio njegov brak i mnoge odnose, dao mu opet 10 djece i omogućio mu da doživi sretnu starost.

Kroz nepažnju ili grijeh možemo izgubiti dobre stvari. Grijeh je najčešći – on je lopov koji je došao ukrasti. Ali važno je okrenuti se Bogu, vjerovati Mu i vapiti za obnovom. Bilo da je potrebno obnoviti naša srca, tijelo, odnose, Bog uvijek ima plan liječenja i obnove. Iako ne znamo Njegov točan plan za našu budućnost, znamo da je dobar, i možemo Mu potpuno vjerovati da se nikada neće prestati brinuti za nas. Potpuna predanost i vjernost Njemu uvijek će otvoriti vrata za početak Božje obnove.

Molitva za danas:
Nebeski Oče, znaš moje najdublje čežnje, brige, probleme, boli i područja na kojima očajnički čeznem za Tvojim izlječenjem i obnovom. Danas Ti ih u potpunosti predajem i molim za Tvoju milost. Od ovoga trenutka želim vjerovati Tebi, Tvojim putovima, planovima i Tvome vremenu. U Isusovo ime, amen.

PROČITAJTE JOŠ: