Jedino Bog može promijeniti vaše srce u svakom području

Bog želi da rastete u vjeri i uđete u dinamičnu, gorljivu, duhovnu zrelost. Međutim, on zna da zrelost ne dolazi kroz vaš vlastiti trud; jedino Bog može promijeniti vaše srce u svakom području i dati vam potreban rast.

“A ja vama, braćo, nisam mogao govoriti kao duhovnima, nego kao tjelesnima, kao maloj djeci u Kristu. Hranio sam vas mlijekom, a ne tvrdim jelom, jer ga niste mogli još podnositi. A ni sada ne možete jer ste još tjelesni. Zar niste tjelesni, to jest, zar ne živite čisto po ljudsku, kad među vama postoji zavist i svađa? Zar niste samo ljudi, kad jedan od vas govori: ‘Ja sam Pavlov’, a drugi: ‘Ja Apolonov’? Pa što je Apolon? Što li je Pavao? Sluge koje su vas privele k vjeri, a svaki je od njih sluga onako kako mu je Gospodin dao. Ja sam posadio, Apolon je zalio, ali je Bog činio da raste” (1 Kor 3,1-6).

Pavao govori istinu kad kaže da rast daje Bog, ali ako ne rastete u određenom području, je li to Božja pogreška? Ne, ne smijemo kriviti Boga! Moguće je da se odupirete djelu koje Bog čini u vašem životu.

U svom pismu korintskoj crkvi, Pavao govori da su zavist i borba krivci koji uzrokuju da su crkva djeca umjesto zreli ljudi. Drugim riječima, on govori tjelesnim kršćanima. Oni su pozvali Isusa u svoje živote, ali nisu dopustili da on bude Gospodin njihova života.

Kad primite Isusa kao Spasitelja i Gospodina, vaš život će biti promijenjen – postat ćete drukčija osoba. “Dakle, ako je tko u Kristu, on je novi stvor; staro je nestalo, novo je, evo, nastalo” (2 Kor 5,17). Čak i ono što ne izgleda kao novo, postalo je novo jer je On u procesu čišćenja, mijenjanja i preobražavanja!

Autor: Gary Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org