Bog naše riječi uzima vrlo ozbiljno, a tako bismo i mi trebali

Jeste li ikada razmislili kako je govor predivan dar? Kada nas je Bog stvorio, dao nam je glas i jezik kako bismo mogli komunicirati. Našim ga jezikom možemo slaviti, možemo podučavati Njegovu Riječ, moliti se, i pružati utjehu jedni drugima.

No, naš jezik može i povrijediti. To je većinom nešto sitno, kao nepromišljeni komentar koji se može uvećati i izazvati tešku štetu. Ponekad možemo izraziti naše mišljenje na kritičan način, a to može povrijediti drugu osobu. Možemo iz radoznalosti postaviti pitanje ili dati prijedlog koji stvori sumnju i nepovjerenje te tako naruši reputaciju neke osobe.

Pismo ovo naziva ogovaranjem, a Bog upozorava one koji to čine. Ogovaranje razdvaja prijatelje, uništava povjerenje i stvara razdor. Vrlo je alarmantno da je grčka riječ za zlokoban ogovor „diabolos“, što se prevodi i kao „sotona“. Kada koristimo loše riječi kako bi nekoga povrijedili, ponašamo se više kao sotona, nego kao Isus Krist.

Bog naše riječi uzima vrlo ozbiljno, a tako bismo i mi trebali. Isus je rekao: „Leglo gujinje! Kako možete govoriti dobro kad ste opaki. Ta iz obilja srca usta govore“ (Matej 12,34). Zbog toga trebamo preobrazbu srca, a to jedno Bog može učiniti.

Budući da je ogovaranje suprotno od ljubavi, zamolite Gospodina da vam da Svoju ljubav prema drugima kako biste postali osoba koja štiti reputacije, uništava grijehe i blagoslivlja druge svojim riječima.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org