Zašto Bog ne želi da se brinete

Bog ne želi da brinete! Ako vas vodi kroz dolinu, to je zbog toga što vas vodi u planinu. Ako šalje kišu, to je zbog toga što razmišlja o žetvi.

“Ne brinite se, prijatelji moji”, rekao je Isus. “Ne budite tjeskobni u vezi s budućnošću. Ne brinite se tjeskobno za hranu i odjeću, jer možete biti sigurni da vaš nebeski Otac zna da sve to trebate.”

Zatim im je govorio o padanju vrapca. U staroj Palestini bilo ih je na milijune. Na tržnici staroga Jeruzalema prodavali su se u bescjenje. I tako je podsjetio one koje je ljubio da nijedan vrapčić ne pada na zemlju, a da to ne privuče pozornost njihova nebeskog Oca. On zna sve o tome. A ako tako zamjećuje pad vrapca, zar se neće sjetiti i njih? Zbog toga im je rekao da se ne brinu.

I zbog toga pokušava i vas navesti da se ne brinete. Jača od gibraltarske stijene nesavladiva je vječna Riječ. Sigurnija od zore koja izbija iz mraka noći jesu obećanja koja su izašla iz vječnog srca.

On se brine za tebe

On se brine za tebe, prijatelju moj. On zna sve o potrebi svakoga od vas. On zna sve probleme u vašem životu. Ljudi koji vas okružuju možda ne razumiju, ali budite sigurni da Isus razumije.

VIDI OVO: Bog brine za vas: Kratka molitva protiv zabrinutosti

I tako ih je učio lekciju o ljiljanima i disao na njihova srca blagoslov da budu oslobođeni briga. U godinama koje su dolazile, trebali su iskusiti čudo učinkovite sile Božje u držanju toga zlatnog obećanja. Ali kako je s vama? Ako se brinete, priznajte to sad pred Gospodinom. Ako ste dopustili strahu da dođe i otme vam vaše nasljedstvo, spustite se na koljena i molite za savršenu ljubav i mirno pouzdanje koji će oduzeti svaki strah.

Možda ste bili poput onoga malog dječaka koji je svu noć bio izgubljen u mraku šume, ali to je bilo davno. Sad ste došli kući u Očeve ruke i morate osjetiti veličanstvenost božanskog zagrljaja te biti radosni što je on tako drag i tako blizu.

Sve će izaći na dobro

Još jednom vam kažem da će sve izaći na dobro, samo ako dopustite Isusu da to bude onako kako on želi. Ako vas vodi kroz dolinu, to je zbog toga što vas vodi u planinu. Ako šalje kišu, to je zbog toga što razmišlja o žetvi.

Gdje ne možete vidjeti, pouzdajte se u njega. Gdje ne možete razumjeti, vjerujte njemu. A iznad svega, odbijte brinuti se. Zašto biste se brinuli? Niste li nasljednik vječnoga Oca i nemate li Duha Svetoga da vas vodi putovima života?

Autor: Charles S. Price

IZVORPut života