NaslovnicaŽivotZašto Bog ne želi ukloniti naše bolesti i patnje?

Zašto Bog ne želi ukloniti naše bolesti i patnje?

Pretpostavka koja prati Božju sposobnost da liječi je da On može i hoće iscijeliti svaku bolest. Ako je tako, zašto Bog ne ozdravi sve bolesti ili makar ne ozdravi brzo i na način na koji bismo mi to tražili od Njega?

Iskusio sam Božje iscjeljenje na čudesne načine, i čvrsto vjerujem da je Bog beskrajno sposoban iscijeliti sve i svaku bolest. Ali također postoje i primjeri kada mi Bog nije dao iscjeljenje za koje sam se molio.

Izgubio sam majku zbog raka u ranoj dobi, svoju baku u prometnoj nesreći, jednog djeda zbog upale pluća, a drugog zbog moždanog udara. U okviru svoje službe posjetio sam mnoge ljude u bolnicama i izgubio sam ih, bez obzira koliko se jako molili. Pa zašto Bog ne ukloni svu bol i bolest?

Bog dopušta patnju i bolest s razlogom

Bog nije uzrok boli i bolesti. Naš grijeh i slomljenost su uzrok. Ali u Božjoj suverenosti, On i dalje nalazi način kako bi izveo sve za naše dobro (Rimljanima 8,28). Ne govorim da se ne bi trebali moliti za Božje iscjeljenje. Možemo i trebamo to činiti.

Ali naša najveća želja koju bi trebali imati je Božja suverena volja. Možda je nećemo uvijek razumjeti, ali na kraju ipak hoćemo, ili u ovom ili u sljedećem životu.

Bog nas želi ozdravi, ali mi odbijamo riješiti se onoga što sprječava iscjeljenje

Ponekad Bog ima namjere da nas iscijeli, ali mi smo ti koji ne želimo iscjeljenje. Kako to izgleda? Zamislite nekog tko želi riješiti plućne bolesti, ali ne prestaje pušiti, ili nekoga tko želi smanjiti kolesterol, ali ne želi biti oprezan s prehranom.

Da, Bog je Bog čudesnog iscjeljenja, ali je također i Bog mudrosti i vodstva. Postoji uloga koju i mi moramo ispuniti, kako bi iskusili puninu Božju. 1.Korinćanima 6,20 kaže: “Jer kupljeni ste otkupninom. Proslavite dakle Boga u tijelu svojem!”

Bolest i bol u ovom svijetu jasnije prikazuje slavu vječnog života

Jedan od najljepših podsjetnika koje sam imao svaki put kada bih preležao gripu, dobio migrenu ili postao previše iscrpljen da radim, je da će na nebu sve ovo biti samo daleko sjećanje. Bolest uveličava ne samo pokvarenost ovog svijeta, već i ljepotu našeg odredišta i sudbine u vječnom životu s Kristom.

Ne dobivamo uvijek iscjeljenje ovdje na zemlji, ali u nebu ćemo uvijek biti zdravi. Neće više biti ni boli ni bolesti, ni briga, ni straha ili sumnje u potpunoj Božjoj prisutnosti. Ovo je krajnja punina kojoj tako često težimo i koja će uskoro biti naša.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today