Bog nikoga ne ostavlja

Bog nikoga ne ostavlja. Čovjek ima slobodnu volju hoće li ili neće služiti Bogu. Bog voli svako svoje stvorenje.

Jer je On sam rekao: ”Sigurno te neću ostaviti, nipošto te neću zapustiti (Hebrejima 13,5)

Kojim pravcem idu moje misli? Okrećem li se onome što Bog kaže ili vlastitim strahovima? Ponavljam li jednostavno ono što Bog kaže, ili se učim istinski Ga čuti i tada odgovoriti nakon što sam čuo što je rekao?

”Jer je On sam rekao: ‘Sigurno te neću ostaviti, nipošto te neću zapustiti’. Tako s pouzdanjem možemo reći: ‘Gospodin je pomoćnik moj; neću se bojati. Što mi može učinit čovjek?”’ (Heb 13,5.6)

”Sigurno te neću ostaviti”, ni iz kojeg razloga; ni zbog grijeha, sebičnosti, tvrdoglavosti ni lutanja. Jesam li doista dopustio da mi Bog kaže kako me neće nikada ostaviti? Ako nisam doista čuo te Božje riječi sigurnosti, tada ih trebam ponovno čuti.

PROČITAJTE: 5 razloga zašto vas Bog nikada neće napustiti

”Nipošto te neću zapustiti.” Ponekad to nisu životne tegobe, već mukotrpan rad koji me sili da pomislim kako će me Bog zapustiti. Kad ne postoji neka veća teškoća koju valja nadvladati, kad nema vizije od Boga, ničeg predivnog ni čudesnog, samo svakodnevne djelatnosti, čujem li ovo Božje obećanje čak i u takvim prilikama?

Pomišljamo da će Bog učiniti nešto neobično, da nas priprema i osposobljava za neki izuzetan posao u budućnosti. Ali dok rastemo u Njegovoj milosti, otkrivamo da se Bog sam proslavlja ovdje i sada, baš ovog trenutka.

Ako nam je potpora Božje obećanje, tada stječemo zapanjujuću snagu, pa se učimo pjevati, slaveći Njega čak za običnih dana i načina života.

Autor: Oswald Chambers