7 obećanja onima koji su nezaposleni

Ako se borite s nezaposlenošću, ne očajavajte. Uzmite Božju Riječ u ruke i otkrijte što Bog obećava onima koji su nezaposleni.

Ako ste nezaposleni, nema ništa važnije od vjere. U Bibliji vjera znači vjerovati svemu što nam Bog obećava u Kristu Isusu. Dakle, ako ćete vjerovati Bogu, jedan od najvažnijih koraka je razumijevanje Njegovih obećanja.

Što Bog obećava onima koji su nezaposleni?

U nastavku je sedam obećanja za koje se nadamo da će vas ojačati i ohrabriti.

1. Radi Isusa, Bog će vam pružiti sve što vam treba

Pristupajmo dakle smjelo Prijestolju milosti da primimo milosrđe i milost nađemo za pomoć u pravi čas! (Hebrejima 4, 16)

Nezaposlenost nije grijeh. Ali svi mi, zaposleni i nezaposleni, zgriješili smo. Dobra je vijest da će nam Bog, budući da je Isus umro za naš grijeh, ako se obratimo Isusu Kristu i vjerujemo Mu, dati sve što nam treba. Njegovi blagoslovi uključuju potpuno oproštenje, jaču vjeru, mudrost, izdržljivost, sve što nam treba za život.

2. Bog će vas izbaviti od problema koje ste sami sebi napravili

Možda ste radili sve onako kako treba, ali ipak ste dobili otkaz. Ali što ako ste vi uzrokovali otkaz? Što ako se niste trudili ili su vas uhvatili u laži?

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

Ako iskreno priznate bilo kakvu nepravdu, ponizite se pred Isusom Kristom i molite za oprost, dat će vam ga. Moguće su posljedice zbog onoga što ste učinili. Ali Bog se neće okrenuti od nas zbog grijeha ili pogrešaka.

Sjećate se kako je Abrahamova laž dovela do toga da je njegova supruga Sara odvedena u faraonov harem? Bog im se smilovao i izbavio Saru. I vi to možete očekivati ako Mu vjerujete.

3. Bog će vas blagosloviti zbog nepravde koje su drugi počinili

Što ako ste izgubili posao zbog nepravednog šefa, nečije klevete ili budalastih političara? Lako je vidjeti sebe kao žrtvu. Ali, čak su i nepravde koje su vam učinili drugi dio Božjeg plana da vam donese dobro.

Na primjer, Josipova braća prodala su ga u ropstvo, što je rezultiralo godinama u tamnici. Ali pogledajte kako to opisuje kad razgovara sa svojom braćom.

“Iako ste vi namjeravali da meni naudite, Bog je bio ono okrenuo na dobro: da učini što se danas zbiva – da spasi život velikom narodu.” (Postanak 50, 20)

Nitko vam ne može učiniti ništa što će vam nanijeti konačni gubitak. Bog je svaki gubitak planirao kao način da vam donese veliko i slavno dobro.

4. Bog ima potpunu kontrolu

Boga ne brinu rast ili pad BDP-a, broj nezaposlenih ili recesija. On kontrolira sve, uključujući srce svakog vlasnika tvrtke u svakom mjestu.

Kraljevo je srce u ruci Jahve kao voda tekućica; vodi ga kuda god hoće. (Izreke 21, 1)

Kraljevo je srce potok vode u Jahvinoj ruci; okreće ga gdje god hoće. Izreke 21: 1

Bog je u kontroli vašeg života. Sigurno ćete morati provesti određeno vrijeme tražeći posao, slati životopise, ići na razgovore i moliti se … ali Bog će djelovati kroz vaše napore. On u potpunosti kontrolira ishod.

5. Bog će osigurati posao i prihode koji su vam potrebni

“Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.” (Matej 6, 33)

Postoji uvjet: prvo moramo tražiti Njegovo kraljevstvo i pravednost. To znači tražiti ga iskreno, čeznuti za Njegovom prisutnošću i vjerovati Mu i kada je dobro i kada je loše u životu. Ako je to vaše srce, onda će vam Bog osigurati posao i prihode koji su vam potrebni.

Ne nužno neki posao i prihode koje želite, ali sigurno neki posao i prihode koji su vam potrebni da biste ispunili Njegov poziv.

6. Bog ima plan za svaki dan kada ste nezaposleni

“… sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj: dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga.” (Psalam 139, 16)

Budući da Bog ima potpunu kontrolu, svaki dan kada ste nezaposleni dan je koji je On odabrao da budete nezaposleni. A Bog ima uvijek neku aktivnost za vas tijekom svakog od tih dana.

Pa što On želi od vas? Dat će vam mudrost da odgovorite na ovo pitanje (Jakov 1, 5). Očito ćete neko vrijeme biti na internetu i pretraživati natječaje za posao, slati životopise i tražiti posao. Također trebate provoditi vrijeme i u Riječi i molitvi. Možda ćete imati priliku odraditi nešto honorarno … Ne provodite dane samo čekajući posao. Iskoračite u vjeri.

7. Bog će vam pružiti potpunu radost u Njemu

“Jer smokvino drvo neće više cvasti niti će na lozi biti ploda, maslina će uskratiti rod, polja neće donijeti hrane, ovaca će nestati iz tora, u oborima neće biti ni goveda. Ali ja ću se radovati u Jahvi i kliktat ću u Bogu, svojem Spasitelju.” (Habakuk 3, 17-18)

To neće biti lako. Dolazit ćete u iskušenje da mislite da vaša radost ovisi o poslu. Ali nije tako. Zato zamolite Boga da na vas izlije svog Duha. Usmjerite svoje srce na Riječ koja Ga opisuje i molite se da uvijek vidite da je Isus sve što vam najviše treba.

Od svih obećanja što ih je Jahve dao domu Izraelovu nijedno ne osta neispunjeno. Sve se ispunilo. (Jošua 21, 45)

Bog je ispunio svako obećanje koje je dao Izraelovom domu. A zbog Isusove smrti na križu i vaše vjere u Njega, On će ispuniti i svako obećanje koje vam je dao. Dakle – vjerujte Mu.

PROČITAJTE JOŠ: