Bog vam obećava dati snagu u svakom trenutku

Bog obećava dati svome narodu snagu u skladu s njegovim potrebama u svakom trenutku. On ne obećava da će dati snagu prije nego se potreba javi, nego kad kriza dođe, milost je na raspolaganju.

Možda si pozvan proći kroz bolest i trpljenje. Da si unaprijed znao kako će velika biti kušnja, rekao bi: “Znam da to nikad neću moći podnijeti.” Ali s kušnjom dolazi sva Božja potpora na tvoje i tuđe čuđenje.

Živimo u strahu od trenutka kad će nam smrt oduzeti naše drage. Uvjereni smo da će se tada naš maleni svijet srušiti, a da se mi sami nećemo s time uopće moći nositi. Ali uopće nije tako. Tada budemo svjesni Gospodnje prisutnosti i snage na način koji nikad prije nismo poznavali.

PROČITAJTE: 4 moćne molitve za snagu

Mnogi od nas imaju bliske susrete sa smrću u nesrećama i drugim krajnje opasnim situacijama. Otkrivamo da su naša srca preplavljena mirom kad bi obično bila u panici. Znamo da je to Gospodin koji nam se približava da pomogne.

Dok čitamo o onima koji su herojski položili svoje živote radi Krista, nanovo shvaćamo da Bog daje “mučenicima milost za dane mučeništva”. Njihova staložena hrabrost nadilazila je ljudsku neustrašivost. Njihovo odvažno svjedočanstvo očito je bilo omogućeno odozgo.

PROČITAJTE: 6 načina kako zadobiti snagu od Boga

Treba biti jasno da prijevremena zabrinutost izaziva samo čir. Činjenica je da Bog ne daje milost i snagu dok nisu potrebne.

Kao što je D. W. Whittle rekao:

Nemam ništa sa sutrašnjim danom;

Zašto mu terete nosit’ već sad?

Od njeg’ milost i snagu posudit ne mogu;

Zašto da brige posuđujem tad?

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com