Što Bog očekuje od vas usred kušnje?

Nalazite li se upravo sada u zastrašujućoj situaciji? Osjećate li se beznadno, prazni, lišeni svega? Kažem vam, vaša kušnja će proći, ali što Bog očekuje od vas sada usred nje?

Možda ste ojađeni, pateći nad mukom koja kao da nema kraja. Na dnu ste, obeshrabreniji nego ikada ranije. Vaši vam prijatelji možda kažu: “Ne plači i ne tuguj. To nije pokazivanje vjere.” Ali istina je to da ako imate vjeru, u stanju ste plakati. Ne možete izbjeći bol; zapravo, u vašim suzama je sila iscjeljenja. Vaše tugovanje nema ništa s time pouzdajete li se u Riječ Božju ili ne.

Povremeno se možda pitate: “Gospodine, što sam pogrešno učinio? Kažnjavaš li me?” Čak možda osjećate kao da ćete se sukobiti s njim, vičući: “Zašto si to dopustio?” Kažem vam, Bog vam daje vrijeme za ta pitanja. On dopušta vašem tijelu da ima svoje izljeve gnjeva.

VIDI OVO: Što znači to da Bog skuplja naše suze u bocu?

Konačno, dolazi vam Gospodin i kaže: “Imao si pravo na sve svoje emocije, ali nemaš razloga optuživati mene ili sumnjati u mene. Dao sam ti obećanje. Zapravo, dao sam ti sve što ti je potrebno. Trebaš se sad držati tog obećanja. Učiniš li tako, moja Riječ postat će ti život i donijeti iscjeljenje koje je veće od ijedne medicine, snažnije od bilo kakve rijeke suza.”

Kroz čitavu Bibliju nalazimo pobožne muškarce i žene koji su prolazili kroz duboko drhtanje duše i duha. Iznova i iznova psalmist pita: “Što si mi, dušo, klonula” (Ps 42,6). I u Psalmu 43,5 vidimo sličan osjećaj.

Gospodin razumije razdoblje vaše zbunjenosti i sumnje te čeka da pogledate u njega i pouzdate se u njega. “Sve si isplakao i sad želim da se pouzdaš u mene. Vrati se k mojoj Riječi i ja ću te provesti kroz to.” Uzdajte se u njegova obećanja i dopustite mu da on postane radost vašega života.

Autor: David Wilkerson