Bog će vam rado odgovoriti na ovo pitanje

Ponekad trebate zastati i reći: „Bože, pitam te, kamo da idem?“ On će vam rado odgovoriti.

Budući da je Bog smislio veze između muškaraca i žena, između roditelja i djece te između prijatelja, nije li logično upitati Ga za pomoć kada imate problem?

Kako slijedeći citat govori: „Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se“ (Jakovljeva 1,5).

Zašto trebamo pitati prije nego On odgovori? Jer naša veza s Bogom započinje vjerom. On ne forsira stvari na nas. On nas poziva u vezu s njim. Tako da trebamo pitati.

PROČITAJTE: Kako nas Bog vodi kroz život?

Sada moram reći da ja previše puta zaboravim pitati. Ako ste kao ja, onda samo brzate kroz dan radeći ovo ili ono, pretpostavljajući da će sve biti u redu. No ponekad trebate zastati i reći: „Bože, pitam te, kamo da idem?“ On će vam rado odgovoriti.

Kako vam odgovara? Odgovor će većinom doći na jedan od dva načina: kroz ljude koji Ga slijede i kroz Njegovu Riječ. Nađite se s ljudima za koje znate da traže Boga i pitajte ih za mišljenje. Pogledajte u njihove oči i dobit ćete iskren odgovor. Tada se okrenite Božjoj Riječi. Pitajte Ga: „Može što ti imaš reći o ovome?“.

Neki ljudi misle da Bog nije zainteresiran za naše veze s drugim ljudima. On ipak mora paziti na cijeli svemir. No, On ipak mari i sve Ga zanima. U Bibliji piše: „U drugome svatko neka živi kako mu je Gospodin dodijelio, kako ga je Bog pozvao. Tako određujem po svim crkvama“ (1. Korinćanima 7,17).

Razumijem bolove koji mogu biti prisutni u nekim vezama, no predivno Božje obećanje jest da On može donijeti ljepotu u bilo koju vezu – ne savršenstvo, nego ljepotu.

Sve osobe u toj vezi moraju se složiti i trebat će neko vrijeme da dođu do tamo. No odustajanje nije u Božjem planu. Zbog toga se Njemu trebate obratiti za usmjerenje i vodstvo.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com