Bog razumije da se ne možete promijeniti preko noći

Kada vam Bog pomaže u duhovnom rastu, to nije pucketanje prstima nakon kojeg se odjednom dogodi promjena. On to radi postupno. Kad Bog želi da izraste gljiva, to se dogodi za 6 sati, a kada želi da nastane stablo hrasta, potrebno je 60 godina.

Želite li biti poput gljive, ili poput hrasta?

Duh Sveti u vašem životu radi promjene kakve ne možemo ni zamisliti, ali to se ne događa preko noći. Kada je moja crkva napravila svoje „Sudbonosno desetljeće“ molio sam se da, putem Duha Svetog i Božje riječi, i s potporom naše male grupe naša crkva postane zrelija, sličnija Kristu i naprednija u svojoj službi kroz idućih 10 godina. Moja je molitva za vas ista – da kroz iduće desetljeće izrastete u duhovnoj zrelosti, slični Kristu i svrsi.

PROČITAJTE: 4 znaka koja odaju zrelog kršćanina

Želim da emocionalno, fizički, duhovno, psihički i financijski budete snažniji, ali to mora biti i vaše nastojanje. Biblija nam govori o novom čovjeku „po Bogu stvorena u pravednosti i svetosti istine“ (Efežanima 4, 24).

Tako postajemo slični Isusu. Odbacujemo stare stvari i stare puteve koji nam onemogućuju da upoznamo Krista i da mu budemo slični, i oblačimo novog sebe uz pomoć Isusa Krista. Pustimo Bogu da u nama učini svoje, bez obzira na duljinu procesa.

„A svi mi, koji otkrivenim licem odrazujemo slavu Gospodnju, po Duhu se Gospodnjem preobražavamo u istu sliku – iz slave u slavu.“ (2. Korinćanima 3, 18)

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!