Bog šalje oluje u naš život
Foto: Unsplash

Svi smo mi iskusili oluje u životu. One dolaze u raznim oblicima – u vezama, kao financijski problemi, emocionalna previranja, fizičke i duhovne boli.

Ponekad su čak i rezultat naših izbora. Nevolja koja nas zahvaća u sadašnjosti možda je posljedica prošlih odluka, riječi ili djela.

VIDI OVO: Bog određuje sve oluje života i u svemu tome ima neki naum

Kada je Jona pokušao izmaknuti Božjoj zapovijedi, Gospodin je donio oluju u njegov život. Jer nas voli, Bog će često poremetiti naše planove kada inzistiramo raditi po svome umjesto da se predamo Njegovoj volji.

Bog šalje oluje da… 

Zadobije našu pozornost. Oluje prekidaju naše normalne rutine na način da stanemo i razmislimo o tome što Bog čini u našim životima.

Učine nas poniznima. Bog izaziva naš ponos i oslanjanje samo na sebe kako bi shvatili da nismo glavni i da bez Njega ništa ne možemo sami.

Vode nas prema pokajanju. Ponekad su posljedice našeg grijeha i pobune tako bolne da se napokon otrijeznimo i okrenemo se Bogu u poniznosti.

VIDI OVO: Bez obzira koliko je teška oluja, Bog je s nama

Usklade naš život s Njegovim planovima. Oluje nas ponekad natjeraju da se maknemo od svojih planova i da se predamo Njegovoj volji bez obzira na cijenu.

Najbolja reakcija na oluju u životu jest zavapiti Gospodinu. Kao i Jona, trebamo se poniziti, predati Bogu sve što činimo, odreći se pobune, postati ponizni te se prikloniti Njegovoj volji. Samo tada ćemo postati korisni sluge u Njegovoj moćnoj ruci.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org