Bog se pobrinuo za našu najveću potrebu
Foto: Unsplash

Bog se pobrinuo za našu najveću potrebu. Neće li se onda pobrinuti i za sve ostale potrebe u našim životima? 

Ljudi su stvoreni kako bi imali odnos s Bogom, no taj je odnos prekinut kada je grijeh ušao u svijet, po Adamu i Evi. Zbog toga je svako ljudsko biće bilo odvojeno od Boga.

Ipak, nada je ostala, jer je Bog imao plan spasenja i prije stvaranja: u pravo vrijeme, Božji Sin platit će kaznu grijeha čovječanstva svojom zamjenskom smrću, što će otvoriti vrata prema našem opraštanju i pomirenju s Ocem. 

Zbog svog milosrđa, Bog nas je spasio kroz svoga Sina. Nakon toga nam je dao novu prirodu, koja je osnažena Duhom Svetim, koji živi unutar svakog kršćanina.

VIDI OVO: Bog brine za vas: Kratka molitva protiv zabrinutosti

Duh mijenja naše osobnosti i prilagođava ih Kristovoj te nam tako omogućava življenje pobožnih, poslušnih života. Jednoga dana stajat ćemo ispred našega Oca i bit će nam iskazana dobrodošlica u našu nebesku baštinu. 

Ove istine trebaju biti duboko posađene u nas, kako bismo mogli ne samo izdržati naše situacije očaja, nego kako bismo mogli i prihvatiti dobrotu i ljubav, koje počivaju u Božjem nevjerojatnom, spasonosnom planu.

Bog je dokazao da se brine za nas kada se pobrinuo za našu najveću potrebu. Neće li se onda pobrinuti i za sve ostale potrebe u našim životima? 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org