Bog stvari
Foto: Pixabay

„A i jest dobitak velik pobožnost, zadovoljna onim što ima! Ta ništa nismo donijeli na svijet te iz njega ništa ni iznijeti ne možemo!” (1. Timoteju 6,6-7).

Boga više zanima vaša osobnost nego vaša ugoda. Neće vam dati stvari ako niste naučili biti zadovoljni onim što imate. Biti zadovoljan onim što imate ne znači da niste ambiciozni. Zadovoljstvo onim što imate znači da vaša sreća ne ovisi o okolnostima.

Kako eliminirati nezadovoljstvo? Tako što ćete eliminirati uzrok: usporedbu. Mi sve uspoređujemo na ovoj zemlji – zemljišta, automobile, muževe i žene, odjeću, obrazovanje svoje djece (čak na auto stavljamo natpise da se zna da je naše dijete najbolje u školi tog mjeseca).

Kad god uspoređujete bit ćete nezadovoljni. Morate naučiti prestati uspoređivati se s ostalima.

Pavao kaže u poslanici Filipljanima (4,12): „Znam i oskudijevati, znam i obilovati! Na sve sam i na svašta navikao: i sit biti i gladovati, i obilovati i oskudijevati.” Zadovoljstvo ne dolazi prirodno; ono je nešto što moramo naučiti. Ako to učinimo, Bog obećava da će riješiti naše financijske potrebe.

Biblija govori: „A i jest dobitak velik pobožnost, zadovoljna onim što ima! Ta ništa nismo donijeli na svijet te iz njega ništa ni iznijeti ne možemo!” (1. Timoteju 6,6-7).

Jedna od najvećih tajni kada se učimo biti zadovoljni jest prihvatiti činjenicu da mi zapravo ništa ni ne posjedujemo. Sve je samo posuđeno na nekih 80 godina! Kada ste došli na ovaj svijet došli ste bez ičega, a tako ćete i otići s njega. Sve što imamo koristimo samo dok smo ovdje na zemlji. Biblija to naziva položajem upravitelja.

Vi upravljate ili pazite na ono što vam Bog dopušta da imate dok ste ovdje, ali to nije zapravo vaše. Kada shvatite da ste samo čuvar blagoslova koje vam Bog u životu dozvoljava i kada držite te blagoslove otvorenom rukom, nećete se bojati izgubiti ih.

Pa što i ako izgubite stvari? Bog može zatvoriti jednu slavinu, a drugu jednako lagano otvoriti. Naučite biti zadovoljni, jer stvari ne traju dugo. Boga više zanima vaša osobnost nego vaša ugoda.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com