Bog je stvorio čovjeka od praha zemaljskog, a za to postoji i znanstveni dokaz

Bog je stvorio čovjeka od praha zemaljskog, kaže Postanak 2,7, a za to postoji i dobar znanstveni dokaz.

Neki tvrde da je stvaranje Adama „antiznanstvena glupost“, i da Bog nije stvorio Adama od šačice praha, kao što kaže Biblija. No, ovi lažljivci izvrću biblijske riječi.

Njihova tvrdnja, kao i njihova unaprijed zamišljena ideja, nisu zapisane u Bibliji. Nigdje u Bibliji ne možete pronaći stih koji kaže da je Bog stvorio Adama od šačice prašine. Postanak 2,7 zapravo kaže:

„I oblikova Gospodin Bog čovjeka od praha zemaljskoga i udahnu mu u nosnice dah života; i postade čovjek živa duša“ (I. Vrtarić).

Bog je stvorio čovjeka od praha zemaljskog

Iako je istina da je Bog stvorio čovjeka od praha zemaljskog, izraz „šačica praha“ nije u stihu! Izmislili su ga lažovi. Kako god bilo, informacija u Bibliji je znanstvena! No, ako radi argumenta ipak pretpostavimo da se u Bibliji nalazi izraz „šačica praha“, čije će ruke biti mjerilo toga kolika je šačica koju je Bog koristio u stvaranju Adama? Kada se ljudi kremiraju, količina praha koja ostane nije tolika da napuni vreću, već je mnogo bliža količini koja može stati u šaku – ovisno o veličini konkretne šake. No, zašto je prethodna biblijska izjava znanstvena? Bog je stvorio čovjeka iz praha, i kad njegovo tijelo umre, razgrađuje se i ponovno pretvara u prah, piše Eliseo F. Soriano na blogu Esoriano.wordpress.com.

„U znoju lica svojega ti ćeš kruh jesti dok se u zemlju ne vratiš; ta iz nje si uzet. Jer prah ti si, i u prah ćeš se vratiti“ (Post 3,19 VB).

Ljudsko tijelo ima isti sastav koji se nalazi na površini tla

Koji su znanstveni dokazi da je ljudsko tijelo došlo iz praha zemaljskog, kao što kaže Biblija? Ljudsko tijelo se sastoji od materijala i minerala koje nalazimo na površini tla, a ne od materijala iz Zemljine jezgre.

Kisik, budući da je najobilniji sastojak Zemljine kore ili površine, čini oko 65% ljudskog tijela, a ugljik, kojeg također na površinskom tlu ima u izobilju, čini 18%, dok vodika ima 10%. Svih 59 elemenata koje nalazimo u ljudskom tijelu, također nalazimo u Zemljinoj kori. Ovo je nevjerojatno, jer ono što Biblija kaže savršeno odgovara znanstvenom sastavu ljudskog tijela.

Neznanje ovih optužitelja u ono što navodi Biblija, pokazuje da ne poznaju znanost. Naravno, ljudsko tijelo se ne sastoji samo od praha, ali Bog je pomiješao prašinu i vodu da bi napravio glinu.

„Sjeti se, molim te, da si me kao glinu načinio i u prah ćeš me ponovo vratiti“ (Job 10,9).

„O čovječe, tko si zapravo ti da se pravdaš s Bogom? Zar da tvorevina rekne tvorcu: ‘Što si me takvim načinio?’ Ili zar lončar nema vlasti nad glinom da od istoga tijesta načini posudu što časnu, što nečasnu?“ (Rim 9,20-21).

Točan udio minerala i materijala čini ljudsko tijelo zdravim

Glina, kao mješavina, sadrži više vode nego prašine. Tko kaže da su informacije u Bibliji znanstvene gluposti?

Točan udio minerala i materijala, ako se pravilno održava, čini ljudsko tijelo zdravim. Višak tih materijala izazvat će poremećaje i bolesti. Na primjer, višak aluminija i željeza, bit će toksičan za ljudski organizam. Proporcija u kojoj nalazimo 59 elemenata u Zemljinoj kori, nevjerojatno je preslikana na proporciju koju nalazimo u ljudskom tijelu! Tko kaže da Biblija nije znanstvena?

PROČITAJTE JOŠ: