Bog te stvorio da te voli

Bog te stvorio da te voli. Prije postanka svijeta je znao za tebe i imao plan za tvoj život: želi da vječnost provedeš u Njegovom Kraljevstvu.

Jedini razlog zašto si živ je taj što te Bog stvorio da te voli. Bog nije samo rekao da te voli; pokazao je to. Biblija kaže:

“A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije” (Rimljanima 5, 8).

Prije nego što si uopće znao da trebaš Boga u svom životu, Isus je umro za tebe. Sve što je Isus učinio za tebe, učinio je iz ljubavi.

Bog te stvorio da te voli

Postoji mit koji kaže da moraš dovesti svoj život u red prije nego što možeš doći Bogu. Ljudi kažu: “Nekoliko stvari moram prvo ispraviti u svom životu, a onda ću doći Bogu.” Ne! Bogu možete doći sa svojim problemima: dobrim, zlim i ružnim.

Bog kaže: “Ne moraš se truditi dovesti svoj život u red. Samo mi sve donesi. Donesi mi sve svoje slabosti, svoje probleme i svoj nered. Imam sve odgovore. Dođi kakav jesi.”

Uskrs pokazuje dubinu Božje ljubavi prema vama. Biblija kaže: “Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni” (Ivan 3, 16). Poslao je sebe s neba da vas spasi zbog svoje ljubavi. Tako možete Bogu doći takvi kakvi jeste – jer On vas voli i zna što će s vama.

Njega koji ne okusi grijeha Bog za nas grijehom učini da mi budemo pravednost Božja u njemu. (2. Korinćanima 5, 21)

Isus je došao zbog tebe

“Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene, proglasiti godinu milosti Gospodnje.” (Luka 4, 18-19)

Ako ne prihvatite ovu Radosnu vijest, smrt Isusa Krista i Njegovo uskrsnuće neće napraviti nikakvu razliku u vašem životu. Nije dovoljno prepoznati Božji dar; morate ga primiti.

Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. (Rimljanima 10, 9)

Bog ne traži od vas obećanje koje ne možete ispuniti. Bog traži od vas da vjerujete obećanju koje samo On može održati.

PROČITAJTE JOŠ: