Isusu možeš doći takav kakav jesi

0
Isusu možeš doći takav kakav jesi

Isus je rekao da ako tko dođe k Njemu, sigurno ga neće izbaciti van. Svi smo mi nesavršeni. Zato i trebamo Njega koji je jedini savršen!

Dođi pred Njega takav kakav jesi. Tu se ne moraš više skrivati iza “dobro sam” kada ustvari nisi dobro, niti moraš strah i suze skrivati lažnim osmijehom, niti paziti kako ćeš mu govoriti. Ne moraš paziti da ne kažeš previše, ni premalo, jer On sve o tebi i u tebi poznaje.

Vjeruješ li da te tvoj Bog od glave do pete, izvana i iznutra cijelog proniče i poznaje i da mu ništa nije skriveno? Znači vjeruješ? Zašto mu onda ne dođeš takav kakav si?

VIDI OVO: Božji poziv: Vrata raja su širom otvorena za tebe

Možda si ljut i tužan. Nema veze, budi pred Njim ljut i tužan; sredit ćete već to nekako. Možda si bezvoljan, zbunjen ili se osjećaš nedostojnim. Nema veze, Bog te prihvaća kakav god da mu dolaziš. Isto kao što je otac iz one prispodobe iz evanđelja dočekao svoga rasipnoga sina, tako tebe čeka tvoj Otac, raširenih ruku, gledajući tebe – svoje dijete, a ne tvoje promašaje i loše osjećaje.

Plače ti se? Idi k Njemu, pusti suzu. Neka ona kaže sve što možda tvoje riječi ne bi mogle. Smije ti se, radostan si? Idi k Njemu; osjeti kako se Njegovo srce raduje s tvojim i dopusti da ti pokaže kako se On pobrinuo da se sada veseliš. Kakav god da si i kako god se osjećao, idi k svome Bogu. On zna i kad ti ne znaš. On može kad ti ne možeš. On je tvoja snaga kada ti snage nestaje. On te razumije kada te nitko drugi ne razumije.

IZVORVjerski Citati