Ovako Bog tješi naša uplašena srca

Bog nikada nije bliže, nikada spremniji pomoći, kao kad ste oboreni i povrijeđeni. On tješi naša uplašena srca.

Kršćanski život nije uvijek život mirne plovidbe. Svaki vjernik ima loše dane, bez obzira koliko je možda svet. Hvala Bogu, većina kršćana shvaća da Isus nije nazočan samo kad stvari idu dobro, nego i tijekom teških vremena. On je vjeran i brižan u svakom razdoblju i suosjeća s nama kroz što god prolazimo.

Apostol Pavao je bio pogođen lošim danom kad je putovao u Makedoniju: “Kad smo došli u Makedoniju naše slabo ljudsko biće nije imalo nikakva mira. Naprotiv, u svakom smo pogledu bili u nevolji: izvana borbe – iznutra zebnje” (2 Kor 7,5). Ovaj pobožan čovjek je priznao da je njegov unutarnji čovjek bio uznemiren mnogih strahovima.

Pavao nije bio nadčovjek i bio je podložan istim ljudskim emocijama kao i mi. Ali bio je discipliniran i nikada se nije prepuštao osjećajima i iskušenjima koja su ih pratila. Svjedočio je: “Pun sam utjehe; preobilna je radost moja zbog sve nevolje naše” (2 Kor 7,4).

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Prolazite li vi kroz loš dan, loš tjedan, dugačko razdoblje utučenosti? Jeste li oboreni, obeshrabreni, s mislima da od svega dignete ruke? Ako je tako, pitate li se kako će Bog reagirati na vašu kušnju? Hoće li vas ukoriti ili kazniti? Ne, nikada! Pavao kaže da vam Gospodin nikada nije bliže, nikada spremniji pomoći, kao kad ste oboreni i povrijeđeni.

“Neka je hvaljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svakovrsne utjehe, koji nas tješi u svoj našoj nevolji tako da mi možemo svakovrsnom utjehom, kojom nas same tješi Bog, tješiti one koji se nalaze ma u kakvoj nevolji” (2 Kor 1,3-4).

Vjerujem da su naši loši dani često kako bi nas doveli do zrelosti. Dok nastavljate u svom hodu s Gospodinom, trebali biste biti sve svjesniji kako imate sva potrebna sredstva da se pozabavite s neprijateljem.

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!