Možda vam se neće svidjeti testiranje, ali Bog vas u vašoj kušnji nikada neće ostaviti same

Možda vam se neće svidjeti testiranje u kojem se nalazite, ali Bog vas u vašoj kušnji nikada neće ostaviti same!

U samom ovom trenutku velik broj Božjih izabranih slugu oštro je kušan i testiran. Možda ste i vi upravo sada svladani iznenadnim jadom, žestokim kušnjama i neopisivim razdobljima stresa.

Vaša kušnja može biti duhovna, financijska ili emocionalna.

Možda, dok ovo čitate, sami ste sebe uvjerili da ste pod sudom – pod gnjevom i šibom Božjom. Ta misao da kroz ovo prolazite jer ste iznevjerili Boga, dolazi vam iznova i iznova. I da ste u vatri muke, jer vas je predao đavlu da vas kažnjava. Mnogi pitaju: ”Zašto ja, Gospodine?”

Ne smijete se pouzdavati u svoje vlastito razumijevanje

Ljubljeni, kad prolazite kroz vatru ili vodu, ne smijete se pouzdavati u svoje vlastito razumijevanje. Kroz teška razdoblja ne možete iznaći put svojim razumom. U vezi s vašim testiranjem vaše će vas vlastite misli prevariti.

VIDI OVO: Ako su tvoje kušnje sve veće, ovo je poruka za tebe

Pisac Psalma 66 rekao je: ”Iskušavao si nas teško, Bože, iskušavao ognjem kao srebro” (Ps 66,10). On govori: ”Sve je to Božje. On vas je uveo u ovu kušnju zbog posebnog nauma. Bog vas isprobava. Nije to djelo đavla.” Bez obzira kroz što prolazite, možete biti sigurni da je iza toga Gospodin. On vas testira, isprobava, da iz vas izvede nešto slavno – a to je potpuno pouzdanje u Njegovu vjernost. Ali onda pisac tog Psalma ide dalje: ”Pustio si da u zamku padnemo, stisnuo lancima bokove naše” (Ps 66,11). Govori da je to Bog koji vas odvodi u zamku! Bog je stavio to teško breme na vas. Pritisnuo vas je. Naše ljudsko razumijevanje ne može shvatiti tu stvar. Naše nam misli govore: ”Đavao me pokušava ubiti. Stavio je nesreću i veliko breme na mene. Nastoji me uništiti.” Međutim, od korice do korice Biblija jasno govori da sva naša čišćenja i testiranja dolaze od Oca, a ne od sotone. ”Kada na te ruku pružim, da lužinom tvoju trosku očistim, da iz tebe uklonim olovo” (Iz 1,25).

Ja sam prestao pitati Boga zašto moram prolaziti kroz takve vatre i vode – jer kroz sve njih učim nešto o Njegovim putovima. Bog nam govori: ”Prestanite se čuditi, ljubljeni – kao da vam se što neobično događa – požaru što bjesni među vama da vas iskuša! Naprotiv, radujte se” (1. Pt 4,12-13).

Prestanite pokušavati odgonetnuti kušnje

Dragi sveti, prestanite pokušavati odgonetnuti svoje vlastite kušnje. Prestanite pitati: ”Bože, zašto moram podnositi ovu bitku?” Odbacite svoje ljudsko razmišljanje i počivajte u ovoj misli: ”Bog u meni nešto radi. U tome je ruka Božja!” Možda vam se neće svidjeti testiranje u kojem se nalazite i možda će vam se činiti da će vas svladati. Ali Bog vas u vašoj kušnji nikada nije ostavio same. Čak i kad osjećate da ste ga iznevjerili, Bog je sve vrijeme nazočan.

VIDI OVO: Blagoslov koji možeš doživjeti u kušnji

Psalmist je rekao: ”Našoj je duši darovao život i ne dade da nam posrne noga” (Ps 66,9). On govori: ”Bog drži moju dušu u životu. Neće dopustiti da mi noga posklizne. Postojano me drži dok sve ovo ne prođe.” Evo svjedočanstva onih koji ne paničare nego se u svemu pouzdaju u Boga: ”Doveo si nas u izobilje (na plodno mjesto)” (Ps 66,12).

Ljubljeni, ne slušajte što vam šapće strah. Zaboravite pokušati sve to razumjeti. Samo mirno stojte – pouzdajući se – i gledajte ruku Božju na djelu. On će vas izvesti iz vaše situacije i dovesti na plodno mjesto. Tada ćete biti goruće svjedočanstvo krajnje vjernosti vašeg Boga. Aleluja!

Autor: David Wilkerson