Bog vas nije zaboravio u vašoj dubokoj, mračnoj kušnji
Snimka zaslona: The Bible

Dragi sveti, Bog vas nije zaboravio u vašoj dubokoj, mračnoj kušnji. Iz ognja ćemo izaći očišćeni i jači. 

Nećemo upoznati mir Božji tijekom naše nevolje, dok njegova svrha za to ne postane jasna istina u našoj duši.

Moramo razumjeti da je naš mračan čas, naše bolno testiranje, dopušteno od Gospodina za njegovu vlastitu slavnu svrhu. Što je ta svrha? Jednostavno rečeno, bit ćemo središte neopisive utjehe Duha Svetog.

Iz ognja ćemo izaći očišćeni i jači. I primit ćemo službu koja je veća od one koju ima većina poznatih propovjednika u svijetu – službu isprobane utjehe i pobjede za povrijeđene ljude.

Rezultat te službe bit će kao što je Daniel opisao: “Mnogi će se očistiti, ubijeliti i prokušati; a bezbožnici će i dalje biti bezbožni; bezbožnici se neće urazumjeti, a umnici će razumjeti” (Dn 12,10).

Kakav nevjerojatan poziv imamo! Da bismo postali Božje tješiteljske ruke drugima, podnosimo velike kušnje.

VIDI OVO: Sve teškoće u našem životu postoje samo zbog jednog razloga

Moja kći Debi i njezin muž Roger izgubili su svoju dvanaestogodišnju kćer Tiffany od raka mozga. Poznata mi je agonija kroz koju su prolazili, noći ispitivanja: “Kakvu bi svrhu Bog mogao imati u tome?”

Kad je prije izvjesnog vremena Debi bila u trgovini, vidjela je ženu kako sjedi na klupi sa suzama koje su joj tekle niz lice. Približila joj se i pitala: “Mogu li vam nekako pomoći?” Žena je odgovorila: “Ne biste mogli razumjeti kroz što prolazim.” Na kraju je Debi navela ženu da joj ispriča o svojoj boli. Žena je rekla: “Izgubila sam dijete od raka.”

U tom trenutku, sišla je milina neba. Debi je stavila svoje ruke tješenja oko te žene i dok joj je pričala svoju vlastitu priču, obje su žene našle jednu mjeru Božje iscjeljujuće ljubavi.

Dragi sveti, Bog vas nije zaboravio u vašoj dubokoj, mračnoj kušnji. Ostavljam vas s ovih ohrabrenjem psalmiste: “Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje, izbavlja ih iz svih tjeskoba. Blizu je Jahve onima koji su skršena srca, a klonule duše spasava. Mnoge nevolje ima pravednik, ali ga Jahve od svih izbavlja” (Ps 34,18-20).

Autor: David Wilkerson