U životu svakog vjernika pojavljuje se više velikih kušnji. Doista, što više tražite Gospodina, što je veći vaš poziv i dublji vaš hod s njim, susretat ćete se s novim nevoljama i trpljenjima, uvijek sve većim testiranjima vjere. Pismo nas uvjerava da će to tako trajati do kraja.

Što je, dakle, Božja poruka nama u svemu tome? Jednostavno ovo: kad na nas dođu veća testiranja, ne smijemo se uzdrmati.

Ljubljeni, znajte da vam ovu riječ ne govorim olako. Ono što propovijedam u ovoj poruci rodilo se iz moga osobnog topioničkog lonca velikog trpljenja, teških razdoblja i razornih kušnji vjere.

VIDI OVO: Ako su tvoje kušnje sve veće, ovo je poruka za tebe

Nemojte me pogrešno razumjeti, ne prigovaram. Mogu posvjedočiti da sam vidio dragu ruku Božju u svakoj kušnji i nevolji kroz sve moje godine.

Gledao sam kad su moja žena Gwen i moje dvije kćeri došle blizu smrti od raka. Pretrpio sam smrt unuke od raka. Vidio sam svu svoju djecu i unučad pod napadima u različita vremena. I sâm sam prošao kroz žestoke osobne kušnje.

U svemu tome doživljavao sam i pomrčine vjere kad se činilo da je Gospodnje lice potpuno skriveno od mene za vrijeme mojih kušnji. Međutim, nakon svih tih godina nevolja, stojim ovdje svjedočeći da me Bog izveo iz svake kušnje s mirom i njegovom pjesmom pobjede.

Autor: David Wilkerson