Bog vas želi blagoslivljati
Foto: Unsplash

Bog vas želi blagoslivljati kroz život. Osim što vam je darovao najveći blagoslov – svoga Sina, želi se brinuti i za vaše potrebe.

Božje srce je prepuno ljubavi za Njegovu djecu. Kao Otac pun ljubavi, kojemu je zadovoljstvo obasipati svoju djecu dobrim stvarima, Bog želi da iskusimo puninu Njegove veličine. Preplavljuje naš život milošću koja se spušta s Njegovog prijestolja.

Od trenutka stvaranja do danas, Bog nam dokazuje da su Njegovi planovi za naše dobro, a ne da nam naštete.

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29, 11)

Bog vas želi blagoslivljati

Bog je već odgovorio na pitanje želi li nas Bog blagosloviti s velikim DA prije više od dvije tisuće godina. Konačni dokaz? Isus Krist. U Ivanu 3, 16 čitamo o tome kako je Otac zbog svoje ljubavi prema nama poslao svog Sina Isusa Krista da umre na križu za nas.

Isus je preuzeo na sebe sve naše grijehe, zajedno s našom krivnjom i sramotom, kako bismo mogli biti pomireni s Bogom. Slobodno nam je dao dar spasenja, podario nam svoju pravednost, oslobodio nas vječne smrti i darovao vječni život s Njim.

Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? (Rimljanima 8, 32)

Jasno je da Biblija vrvi spisima koji potvrđuju istinu da nas Bog želi blagosloviti. I kad bismo samo mogli postaviti svoje misli da je veliki Bog bio u stanju žrtvovati se i dati nam sve od sebe, onda bismo lakše prepoznali Božju želju da nam želi podariti svako dobro.

Više od materijalnih blagoslova

Jedan od razloga zašto skloni sumnjati u Božju želju da nas blagoslovi je naše plitko razumijevanje pojma blagoslova. Kako definiramo blagoslov? Tužno je znati da neki od nas misle da blagoslovljen život znači imati novac. Mislimo da su oni s puno novca blagoslovljeni, jer mogu kupiti sve što žele. Neki od nas mogu čak i zavidjeti drugim ljudima kada čujemo koliko su financijski stabilni ili uspješni i pitamo se zašto nas Bog ne blagoslivlja na isti način. Ova vrsta misli čini nas plijenom nezadovoljstva, pohlepe i materijalizma.

Ako pogledamo Bibliju, Isus nikada nije rekao: “Blago bogatima, jer će vidjeti Boga” ili “Blago onima koji imaju puno novca, njihovo je kraljevstvo nebesko.” Umjesto toga, uvijek je koristio nematerijalne osobine poput krotkosti, čistoće i poniznosti da bi opisao one koji se nazivaju blaženima (Matej 5).

Stoga, Božji blagoslovi nisu definirani novcem i materijalnim stvarima. Isus Krist nije umro na križu samo da bismo mogli plivati ​​u lokvama novca. Nesebično se odrekao svog života kako bismo mogli iskusiti neusporediv blagoslov pomirenja s Bogom i blagoslov Njegove prisutnosti u našem životu.

Uvijek i u svemu zahvaljujte

U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu. (1. Solunjanima 5, 18)

Toliko smo zauzeti prigovaranjem, gunđanjem i uspoređivanjem svoje situacije s drugim ljudima da zaboravljamo kako brojati svoje blagoslove. Trošimo energiju dureći se na sve neplaćene račune koji se gomilaju, a nismo uspjeli shvatiti da još uvijek imamo toliko stvari na kojima možemo biti zahvalni – činjenica da smo još uvijek živi, ​​jedan je od blagoslova.

Moramo njegovati stav zahvalnosti. Izazovimo se svaki dan da razmišljamo o stvarima ili situacijama na kojima možemo zahvaliti Bogu. Čineći to, uveličavamo Božju dobrotu u svom životu i smanjujemo sklonost žalbama i usporedbama.

Kao oni koji su primili Božju nevjerojatnu ljubav i milost, podsjećajmo se neprestano da smo dobili najveći blagoslov koji ikad možemo imati. Isus Krist je naša najveća nagrada. On je naš najveći blagoslov. On je biser velike cijene i oni koji ga pronađu, naći će život u punini. Sjetimo se uvijek da je život bez Boga isprazan. Njegova prisutnost u našem životu je neprocjenjiva!

Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, on koji nas blagoslovi svakim blagoslovom duhovnim u nebesima, u Kristu. (Efežanima 1, 3)

PROČITAJTE JOŠ: