Bog ima dobre stvari za one koji čekaju

Bog ima dobre stvari za one koji čekaju Njegov odgovor i vjerno Mu služe. On uvijek ima u srcu najbolje za Njegovu djecu.

Bog je Bog akcije. Čak i kada se odmarao sedmog dana stvaranja, to nije bilo zato što je bio umoran i trebao se oporaviti. Nikada nije prestao raditi.

Bog uvijek kontrolira svemir, a istovremeno je prisno povezan s pojedinačnim životima. Ima plan za svako Njegovo dijete i želi da znamo što je to. Svaki put kad napravimo korak poslušnosti, On nam daje više svjetla na putu. Ali ponekad nas zamoli da malo zastanemo, a mi možda ne znamo zašto. Čeznemo ići naprijed u određenoj stvari, ali na naše molitve jednostavno se ne uslišavaju i pitamo se: “Zašto Bog odgađa?”

Toliko smo navikli na užurbani svijet da ponekad očekujemo brzinu i u svom duhovnom životu. Međutim, Bog radi u ime onih koji ga čekaju.

Zašto su vjernici pozvani čekati?

Kada ne vidite odgovore na vaše molitve, to ne znači da Bog ne radi. Još uvijek je aktivno uključen u vaš život, ali radi na načine koji nisu uvijek vidljivi. Vlada nad okolnostima, mijenja srca ljudi i štiti svoju djecu od ishitrenih odluka koje će imati katastrofalne posljedice. Bog zna da još niste spremni za sljedeći dio svog duhovnog putovanja.

Vrijeme čekanja prilika je za oblikovanje karaktera, poslušnosti i vjere. Možda će Mu trebati vremena i da vas osposobi za buduće odgovornosti i službe.

1. Bog nas možda priprema za primanje Njegovih blagoslova. Možda su nam potrebne nove vještine ili zrelost prije nego što budemo spremni za Božji plan. Na primjer, David je godinama čekao da sjedne na kraljevsko prijestolje. Ali kad je to učinio, bio je jači, mudriji i kralj koji je bio provjeren u bitkama.

2. Bog nas često uči da imamo povjerenja u Njega. Kako bismo naučili vjerovati ako bi Bog odmah ispunio svaki naš zahtjev? Bog nam ponekad upućuje samo dvije riječi: “Vjeruj mi.” I udovoljit će našim potrebama. Svaki put kada smo nestrpljivi i požurujemo Boga, zapravo Mu govorimo: “Ne vjerujem Ti.”

Zašto su vjernici pozvani čekati?
Foto: Pexels

3. Bog će ponekad uskratiti blagoslov da nas zaštiti. Možda nikada za života nećemo saznati zašto, ali budimo sigurni da Bog pažljivo odlučuje hoće li predmet naše želje staviti u naše ruke.

Bog ima dobre stvari za one koji čekaju

Bog uvijek misli na vas. On ne zaboravlja ništa osim naših grijeha nakon što smo ih priznali i pokajali se za njih. Dakle, nije zaboravio naše zahtjeve. Tko god je spreman čekati Boga, čeka Njegovu intervenciju u svom životu kako bi se ostvarilo ono što je Božja volja za naš život. Dakle, posao čekanja vrlo je važan jer, vidite, to je Božji put.

Naša spremnost da čekamo otkriva vrijednost koju pridajemo stvari koju čekamo. Želiš se vjenčati? Jeste li spremni pričekati Božji izbor? Cijenite li Božji izbor dovoljno da pričekate? Želite djecu u svom životu? Jeste li spremni pričekati Božji trenutak? Nećete pogriješiti ako odlučite biti strpljivi. Znači li to da ćemo uvijek dobiti sve što želimo u životu? Ne nužno. Ako vjerujete Bogu, On će udovoljiti željama vašeg srca koje odgovaraju Njegovoj savršenoj volji.

Čekanje je rijetko lako, pogotovo u ovom užurbanom materijalističkom svijetu. Ako odlučite uzeti stvari u svoje ruke i ići ispred Boga, ostat ćete nezadovoljni i možda ćete živjeti s teškim posljedicama. Budite strpljivi dok Bog razrađuje detalje. On u svome srcu ima najbolje za vas.

PROČITAJTE JOŠ: