Bog vlada okolnostima
Foto: Unsplash

Kada biste to mogli, biste li promijenili svoje okolnosti? Većina nas bi na ovo pitanje odgovorila potvrdno. Čak i ako živite pretežito mirnim i udobnim životom, uvijek možemo zamisliti bolje. Oni od nas koji proživljavaju teške, bolne ili mučne situacije očekuju izlaz.

Stvarnost je da postoje neke okolnosti nad kojima nemamo kontrolu. Ne možemo pronaći izlaz iz njih, stoga je jedina opcija proći kroz te situacije.

Ipak, ako smo Božja otkupljena djeca, bit ćemo točno ondje gdje Bog želi da budemo jer će Njegova suverenost biti iznad naših situacija u svako vrijeme.

Ovo je bilo istinito za Pavla usprkos tomu što je bio utamničen, u lancima i pod budnim okom rimskih stražara.

VIDI OVO: Isus smiruje oluje: 4 načina kako to čini u našim životima

Nakon plodonosne službe širenja Evanđelja i osnivanja crkava uzduž i poprijeko Rimskog Carstva, Pavao je bio u kućnom pritvoru. No čak i u tim teškim situacijama Bog je bio u kontroli i Njegovo djelovanje kroz Pavla nije prestajalo.

Ono što je izgledalo kao vrlo negativan aspekt života apostola (biti u lancima i pod stražom) ispalo je način kako je Bog proširio Evanđelje pretorijanskim stražarima.

Pavlovo utamničenje dalo je drugima hrabrosti da govore o Kristu. Neki su to učinili iz ljubavi dok su drugi to radili iz zavisti. No u oba slučaja postignut je cilj: Evanđelje se širilo.

Isti suvereni Bog koji je Pavlove okolnosti iskoristio za svoju slavu istu stvar može učiniti i s vašim okolnostima. No baš poput apostola i mi trebamo vjerovati da će nas Bog osnažiti i utješiti kako bismo mogli izdržati ali i da se radujemo.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org