Je li Bog zadovoljan vašom vezom? 4 znaka će vam to otkriti

Je li Bog zadovoljan vašom vezom? Postoje neki znakovi koji vam to mogu otkriti. Razmislite kako stojite s njima.

Božja ljubav je krajnja. Spoznaja ljubavi koju Bog ima za vas znači da ne morate kompromitirati svoj odnos s Bogom za druge, ne morate tražiti ispunjenje od drugih i ne morate pristati na manje ​​od drugih.

Najsavršenija ljubav dolazi od Boga, i nitko je na ovoj zemlji ne može zamijeniti.

Prije nego što skočite u neku vezu, pobrinite se da budete jaki u vašem ljubavnom odnosu s Bogom. To znači da znate kako je On uvijek tu da vam pomogne u tom procesu. Vjerujte mu. Učinite Boga najvažnijim u vašem životu. Neka On bude ljubav vašeg života i gledajte ga kako radi čuda u vašem odnosu.

Evo 4 znaka da saznate je li Bog zadovoljan s vašom vezom:

Više ste zainteresirani za vaš odnos s Kristom nego vaš odnos s partnerom

„Niste svoji. Jer kupljeni ste otkupninom“ – stoga Bog mora vladati u vašim odnosima. Pozvani smo biti sveti jer je On svet.

Prava ljubav vodi vas bliže Njemu, a ne dalje.

Bog je broj 1, ne samo u vašem životu, nego i u njihovom. Družite se s osobom s kojom biste ušli u brak. Izaberite osobu koja ima sličnu želju za Bogom. Izaberite odnos u kojem možete poticati jedno drugo u potrazi za Bogom.

Bog zadovoljan vezom
Foto: Pixabay

Vaš odnos s Kristom ne leži u rukama vašeg partnera

Ako samo želite ići u crkvu, slaviti Boga ili čitati Bibliju kad njima odgovara, onda slavite partnera, a ne Boga. Dobro je imati partnera za proučavanje Biblije, partnera za odgovornost, partnera za molitvu, a još je bolje kad imate partnera koji je sve to, ali im je stalo i do vašeg osobnog vremena s Bogom.

Svakako provodite vrijeme nasamo s Bogom. Trebate trenutke čitanja Biblije, vođenja dnevnika ili molitve samo između vas i Boga.

Mnogo puta danas naši odnosi imaju prioritet i na kraju postaju idoli. U mnogim slučajevima to ni ne shvaćamo.

Počinje kao pretjerano opsjednuta ljubav jednog za drugoga. Moramo zapamtiti da uvijek stavljamo Boga na prvo mjesto, da ga ljubimo svim svojim bićem i da pazimo da svi naši motivi i djela započnu s Kristom i ljubavlju koju ulijeva u nas.

Ljubav koja postaje Bog, postaje demon.

Častite Krista svojim tijelom

Budite oprezni s tjelesnom ljubavlju. Zagrljaji su sjajni. Bog je stvorio fizičku sklonost da bude dobra. Ali budite oprezni u tome koliko se fizički dopuštate jedni drugima.

Odnos može lako postati grešan ako se fizičko vezivanje dogodi prebrzo… i samo da pojasnim, fizičko vezivanje nije ograničeno samo na seksualni odnos.

Svatko je drukčiji. Neki se mogu oduprijeti iskušenju malo više od drugih. No, ako se imalo osjećate krivima za svoje postupke, to može biti dobar pokazatelj da ste otišli predaleko. Izbjegavajte fizičke kontakte koji mogu izazvati požudne misli (kao što su sjedenje na krilu vašeg partnera, ležanje jedno na drugom ili senzualno ljubljenje i masaže). Sačuvajte seks za brak.

Razgovarajte o svojim fizičkim kontaktima jedno s drugim, pazeći da ste oboje zadovoljni ovom odlukom. Shvatite da ono što može biti nevino za jednoga može biti vrlo opasno za drugoga.

Vaš odnos služi kao služenje drugima

Sve više slavnih osoba postaju glasni u vezi njihovih odnosa s Kristom. Neki su odlučili častiti Boga u njihovom odnosu suzdržavanjem od predbračnog seksa. Iako to možda nije njihova namjera, nesvjesno nadahnjuju druge da učine isto.

Kako vaš odnos unaprjeđuje kraljevstvo? Je li vaš odnos usklađen s Božjom riječi?

Ako niste sigurni odobrava li Bog vaš odnos, molite za vaš odnos. Predajte mu sve. Neka Bog zna da tražite Njegovu dozvolu.

Razgovarajte s Bogom o problemima koji mogu nastati u vašem odnosu i zatražite jasne odgovore u određenim situacijama. Zahvalite mu na prilici da budete u vezi i molite se za Njegovu volju za vaš odnos.

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Vesna L.

PROČITAJTE JOŠ: