4 dokaza da Bog uvijek zna što je najbolje za vas

Toliko toga što Bog čini nevidljivo je ljudskim očima. Ova četiri jednostavna dokaza pokazuju da Bog uvijek zna što je najbolje za vas.

On vidi nevidljivo

Bog je sveznajući. On vidi unaprijed, ono što je u vremenu i prostoru. Zamislite da se vozite niz planinsku cestu, a ne znate da se ogroman kamen strovalio s planine i srušio most koji je skriven iza zavoja. Odjednom, dok se vozite niz planinu, probuši vam se guma. O ne! Ne to! No čekajte, to ispada za vaše dobro, jer dok ste mijenjali gumu, služba za autocestu postavila je upozoravajući znak da je most van upotrebe.

Ono što ste mislili da je loše, pokazalo se za vaše dobro i zapravo je spasilo vaš život. Bog je znao da je most srušen; vi niste. On vidi ono što mi ne vidimo. Njegovi su putovi uvijek najbolji. Slavite ga u oluji.

Prednosti patnje

Znamo da sve što nam se događa uvijek ispada najbolje za nas jer nas Bog poziva i ljubi (Rim 8,28), ali Bog nikada ne obećava da će sve biti dobro. Obećanje glasi da će ispasti najbolje za nas; dobro, loše i ružno. Bio sam na sva tri mjesta! Činjenica je da kada patimo, „obiluju patnje Kristove u nama, tako po Kristu obiluje i utjeha naša“ (2. Kor 1,5). Pavao objašnjava dobrobit patnje: „A ako djeca, onda i baštinici — baštinici Božji, a subaštinici Kristovi; ako doista s njim trpimo, da se s njim i proslavimo“ (Rim 8,17). Pavao je rekao: „[Želim] upoznati njega i silu uskrsnuća njegova i zajedništvo u patnjama njegovim, suobličujući se sa smrću njegovom“ (Fil 3,10).

Ako želite upoznati Krista, morat ćete patiti poput Krista, jer nitko ne može biti poput Krista dok ne pati poput Krista (ne u istoj mjeri naravno).

Pogrešan put, Jona

Bog je vidio potrebu da pošalje proroka Jonu u Ninivu, jer Bog nikada ne želi da itko bude izgubljen, nego da se pokaje (2. Pt 3,9). No Jona se odupirao tom pozivu, jer Niniva je bila moćna država-grad koja je bila jedna od Izraelovih najvećih neprijatelja. To je kao da pokušate evanđelje donijeti teroristima koji su se zakleli uništiti vašu zemlju. Jona je pobjegao, ali ne može se pobjeći od Boga!

Svaki smjer dalje od Božjeg puta jest pogrešan put, a ako vas Bog pozove u neku službu, On će vas progoniti i otkriti vam to i uputiti vas na otvorena vrata koja vam je osigurao, čak i ako to znači da želi da svjedočite članu obitelji, suradniku ili prijatelju koji je neprijateljski raspoložen prema kršćanstvu; poput Ninive.

VIDI OVO: 4 znaka da Bog ima nešto u planu za vas

On zna budućnost

Bog dobro poznaje budućnost kao da je već bio tamo. Bog je poznavao i vas i mene prije nego što smo postojali (Ef 1), i mislim da vjerujemo da je to najbolje za nas. Bog je znao da će Josipa vlastita braća pokušati ubiti i baciti ga u duboku jamu da umre, ali Benjamin ih je uvjerio da ga prodaju trgovcima na putu u Egipat. Barem bi dobili nešto od toga, tako da je Josip bio prodan u ropstvo, a kasnije lažno optužen i bačen u zatvor. No nakon toga je postao drugi čovjek po važnosti, odmah do samog faraona.

Ono što su Josipova braća naumila za zlo, Bog je naumio za dobro. A Josipovo tumačenje faraonovog sna sačuvalo je ogromne zaliha žita, što je spasilo velik dio regije od toga da pomru od gladi. Stoga Josip kaže: „Premda ste vi smislili zlo protiv mene, Bog je to smislio na dobro, da se zbude kao što je ovo danas, da sačuva život velikomu puku“ (Post 50,20). Bog je koristio zla djela koja su učinili zli ljudi na križu kako bi služili Njegovoj svrsi i ispunili Njegov otkupiteljski plan za one koji se pokaju i vjeruju.

Zaključak

Toliko toga što Bog čini nevidljivo je ljudskim očima. Bog nije ograničen vremenom i prostorom poput nas. To znači da možemo vjerovati Bogu koji vidi most iz slijepog kuta te izvodi sve za naše krajnje dobro (Rim 8,28). A budući da je čak i pogansko „kraljevo srce u ruci GOSPODNJOJ kao voda tekućica: priklanja ga kako god hoće“, onda mislim da može riješiti i našu budućnost. Možemo se pouzdati u Njega; jer Bog uvijek zna što je najbolje za nas.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!