Danielle Davis

Danielle Davis iz Georgije (SAD) okrenula se vjeri kada su joj liječnici savjetovali da suprugu ‘isključi aparate’ nakon motociklističke nesreće koju je doživio 2011., samo sedam mjeseci nakon vjenčanja.

Danielle kaže da nije mogla zamisliti život bez njega pa nije poslušala savjet liječnika, već se okrenula vjeri i rekla da smatra da ‘ništa nije nemoguće za Boga’.

Davis je u razgovoru s novinarima rekla da su liječnici da bi isključili aparate da su na njezinom mjestu jer bi željeli da njihovi članovi obitleji to učine za njih.

Ipak, Danielle je ignorirala njihov savjet i na koncu je pušten u njezinu skrb. Jednog je dana njezin suprug Brian jednostavno progovorio. Rekao joj je samo: ‘Trudim se’.

No, Danielle je uskoro saznala da je Brian ne prepoznaje i da mu je oštećenje na mozgu izbrisalo sjećanje zadnjih nekoliko godina pa nije znao niti da mu je otac preminuo niti da je vjenčan. Kada je saznao da mu je Danielle supruga, bio je ugodno iznenađen.

Danielle i suprug i dalje svakodnevno rade na rehabilitaciji kako bi izoštrio um i ponovno ovladao svojim tijelom. Više mu nisu potrebni lijekovi, no osiguranje ne pokriva cijenu rehabilitacije, što je veliki problem kod osoba s oštećenjem mozga jer mnogi nikada ponovno ne dosegnu svoj potencijal upravo zato što si ne mogu priuštiti dovršetak terapije.

Ipak. par je optimističan, a Brian je zahvalan na novoj prilici i poručuje svima da iskoriste svoje tijelo jer nisu niti svijesni koliko je čudesno i za što je sve sposobno.

IZVORNet.hr