U trudnoći joj je dijagnosticiran rak, a nakon poroda dogodilo se čudo

Iako joj je u trudnoći dijagnosticiran rak dojke u najnaprednijem stadiju, nije željela pobaciti. Nakon trudnoće se dogodilo čudo.

Jessica Hanna je majka četvero djece. Kada je bila trudna s četvrtim djetetom, dijagnosticiran joj je rak dojke u najnaprednijem stadiju. Mnogi liječnici preporučili su joj abortus.

Jednog je dana primijetila udubinu na prsima. Nakon pretraga liječnici su zaključili da se radi o benignom tumoru. Bili su u krivu. Rak je već bio u četvrtoj fazi. Izvađen je tumor od 13 centimetara, ali je stanje bilo teško. U bolnici su joj ponudili pobačaj. Jessica je, međutim, odbila i odabrala tretman koji neće ugroziti njezino nerođeno dijete.

Borite se za svoj život i život svog nerođenog djeteta

“U 14. tjednu trudnoće dijagnosticiran mi je vrlo uznapredovali rak dojke. Mom mužu je rečeno da ću najvjerojatnije umrijeti. Prije sam uvijek bila uključena u obranu života nerođene djece. Oglasila sam se na društvenim mrežama i u razgovoru s prijateljima. Toliko sam govorila o zaštiti života. Sada sam postala žena na koju se svi pozivaju u svojim raspravama – što ako je život žene u opasnosti? Došlo je vrijeme da s riječi prijeđem na djela”, kaže Jessica.

Jessica priznaje da, iako je ranije bila deklarirana pro-life aktivistica, tek joj je iskustvo vlastite bolesti i zabrinutost za život nerođenog djeteta potvrdilo njezine dosadašnje izbore i učvrstilo njezina uvjerenja.

“Mislila sam da patnja ne smije biti uzalud pa sam dva dana nakon dijagnoze odlučila pisati o tome na društvenim mrežama. Nisam znala kamo me Bog vodi. Hoće li me odvesti na put na kojem moram pokazati ljudima kako umrijeti dostojanstveno, s Njegovom milošću i milosrđem? Ili će možda pokazati čudo?” – objašnjava Jessica Hanna.

“Najvažnije je vjerovati Bogu”

Žena objašnjava da je odlučila koristiti društvene mreže kako bi pokazala da je – bez obzira na okolnosti – povjerenje u Boga najvažnije.

“Vrijedi ostaviti svoje snove i želje podno križa i prepustiti Bogu da se brine za njih”, dodaje Jessica.

Kaže da je vrijeme borbe s bolešću za nju bilo vrijeme boravka pod Isusovim križem. “Kad uzimate kemoterapiju, pomislite na čavle zabijene u Njegova stopala i ruke, a kada proživljavate agoniju dok čekate rezultate pretraga, pomislite na Njega u Getsemanskom vrtu”, kaže.

Tumor se povukao i beba je rođena zdrava

Nakon što je beba rođena, pokazalo se da se Hannin rak povukao. Bilo je to pravo čudo.

Jessica je svog sina nazvala Thomas Solanus u čast kapucina koji je za života molio za bolesnu i napaćenu djecu i njihove majke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica (@blessed_by_cancer)

Trenutna ispitivanja ne pokazuju prisutnost stanica raka u njezinom tijelu.

“Ako ste trudni, imate rak i zabrinuti ste za svoj život i svoju bebu, postoji nada. Znajte da vi i vaše dijete možete preživjeti ovu razornu dijagnozu. Znajte da ne morate žrtvovati život svog djeteta za sebe. Ima nade za oboje. Ovo je Thomas Solanus, rođen savršeno zdrav bez obzira na biopsije, 2 operacije i 4 kemoterapije koje sam imala. Iako sam imala tumor od 13 cm, trenutno se testiram na rak i Thomas je zdrav. Vjerujte u snagu molitve. Bog je stvarno velik!”, kaže Jessica.

NAJNOVIJE!