Ako ste bolesni i očajni, Bog želi da znate ove 4 istine o iscjeljenju

Strašno je kada ste bolesni.

A čini se kao da je još gore za kršćane koji vjeruju iscjeljenje jer znamo svoja prava po savezu – mi znamo da je Isus na sebe preuzeo naše bolesti (Matej 8, 17) i znamo da po Njemu možemo dobiti iscjeljenje (2. Petrova 2, 24), ali i dalje smo bolesni!

Ako tako razmišljate, sjetite se ove 4 istine.

1. Bog je uvijek bio, i uvijek će biti Bog koji liječi.

U Starom je zavjetu Bog rekao „Ja sam Jahve koji dajem zdravlje“ (Postanak 15, 26). Pod novim i boljim zavjetom Isus je preuzeo sve naše bolesti i po križu nas je iscijelio prije 2000 godina. Mogli bismo reći da je Bog svoje obećanje zapečatio po Isusu. Liječenje je u Njegovoj prirodi, On to može učiniti za vas. 

VIDI OVO: BOG OZDRAVLJA: Evo što svaki kršćanin treba znati o bolestima i iscjeljenju

2. Bogu je lako iscijeliti vas.

Bilo da se radi o prehladi ili raku, ono što je ljudima nemoguće za Boga je moguće. On točno zna kako izliječiti i On to može učiniti. Pomirite se s ovim jednom zauvijek.

3. On samo želi da vjerujete u Njega.

Izlječenje prati pouzdanje u Božju Riječ. To je borba vjere – više vjerovati u ono što je Bog rekao nego u ono što vidite i osjećate. Simptomi koje imate ne mijenjaju Božju Riječ ili savez kojeg je sklopio s nama.

VIDI OVO: Ako imam dovoljno vjere, hoće li me Bog iscijeliti?

Međutim, to ne znači da ćete uvijek biti iscjeljeni i da nikada nećete biti bolesni. Bitno je pouzdati se u Boga i u Njegovu volju koja je najbolja za vaš život pa kako god se stvari odvijale.

4. Pazite na svoje riječi

Kada se loše osjećate ili ste dobili strašnu dijagnozu, to nije izlika za ružne riječi. Vi možete birati svoje riječi. Biblija nam kaže da jezik ima veliku snagu (Mudre izreke 18, 21; Jakovljeva 3, 5-6). Isto nam tako kaže da ćemo dobiti ono što molimo (Marko 11, 23) i da možemo zatražiti ono što je Bog obećao (Rimljanima 4, 17). Tako se događa vaše izlječenje po vjeri – vaše želje moraju biti u skladu s Božjom Riječi.