Bolje od tablete za spavanje! Trik kako utonuti u san brzo…

Koliko puta ste se ujutro probudili umorni iako ste legli rano? To je zato što se niste kvalitetno naspavali već cijelu noć budili i okretali. Uz ovaj super trik spavat ćete kao beba.

Vrlo je jednostavno. Napravi se čaj od banane i cimeta. Naime, banane su bogate kalijem i magnezijem, ali ono što većina ljudi ne zna je to da ovih minerala u kori ima više. Zato se čaj kuha s korom.

Kalij i magnezij blagotvorno djeluju na živčani sustav i odlični su za opuštanje mišića. Recimo, kad ste pod stresom, tijelo koristi magnezij pojačano kako bi se opustilo. Magnezij je odličan za dobar san.

Cimet je odličan za regulaciju razine šećera u krvi, a tad i hormoni bolje rade i bolje se spava. Ako je razina šećera u krvi poremećena, tad noću mižete biti puni energije i slabo spavati, što će rezultirati neispavanošću i umorom tijekom dana.

Recept za ovaj super čaj:

Sastojci:

  • banana (s korom)
  • mali lonac vode
  • cimet

Postupak:

Banani odrežite krajeve i stavite u lonac s vodom. Kuhajte oko deset minuta pa dodajte malo cimeta. Ako želite da čaj bude sladak, stavite malo stevije, nikako šećera. Izvadite bananu i popijte tekućinu, piše The Earth Child.

IZVOR:24sata.hr