NaslovnicaDuhovnost5 Božjih darova koje danas možeš imati

5 Božjih darova koje danas možeš imati

Bog ima darove koji su vrjedniji od bilo kojeg dara na zemlji. Možemo ih primiti po vjeri. Otkrijte koji su to Božji darovi koje danas možeš imati.

Jedna od karakteristika Božjeg srca je Njegova želja da nam podari nevjerojatne darove. Jakov u svojoj poslanici piše:

Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene. (Jakovljeva 1, 17)

Njegova ljubav prema vama je toliko velika da traži svaku priliku da vas daruje. Očajnički želi da znate da vas voli i cijeni. Želi da znate da nije udaljen od vas, već radi u vašoj sredini kako bi vas odveo do obilne radosti, mira i života.

“Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac vaš, koji je na nebesima, dobrima obdariti one koji ga zaištu!” (Matej 7, 11)

Budući da se Bog odlučio otkriti kao Otac, možemo opipljivije razumjeti Božju ljubav gledajući u dobre zemaljske roditelje. Bog vas želi blagosloviti onako kako bi to činio dobar otac. A istodobno vas voli dublje i snažnije nego što to može bilo koji zemaljski roditelj. Želi da vječnost provedeš s Njim u Njegovom kraljevstvu. Zato već sada ima darove koje danas možeš imati.

Božji darovi koje već danas možeš imati

Božji darovi ne izgledaju poput darova koje ste otvorili za Božić prošle godine, ali su ono što najviše trebate za život i vječnost. Bog toliko žudi za vama i želi da spoznate dubinu Njegove ljubavi. Zato je poslao svog jedinog Sina da umre za vas!

Božji darovi su vrjedniji od svega što bi zemaljski roditelj mogao dati. Provedite danas neko vrijeme razmišljajući o Božjoj ljubavi. Zahvalite Mu što vas uvijek želi blagosloviti i, ako niste, otvorite svoje srce da primite sve darove koje vam nebeski Otac danas želi dati.

1. Dar oprosta

Petar će im: “Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga.” (Djela 2, 38)

Bog vam danas želi oprostiti sve vaše grijehe i otvoriti vam vrata svoga Kraljevstva. Želi prebivati u vama po Duhu Svetome.

1. Dar oprosta
Foto: churchofjesuschrist.org

2. Dar spasenja

Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. (Efežanima 2, 8-9)

Po vjeri u sve što je Isus učinio na križu za nas, dolazite u zajedništvo s Bogom. On sam je rekao: “Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni” (Ivan 14, 6). Kada Ga priznate za svoga Spasitelja i Gospodina, Bog vas prima u svoju obitelj.

3. Dar vječnog života

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3, 16)

4. Duhovni darovi

Dare pak imamo različite po milosti koja nam je dana: je li to prorokovanje – neka je primjereno vjeri; je li služenje – neka je u služenju; je li poučavanje – u poučavanju; je li hrabrenje – u hrabrenju; tko dijeli, neka je darežljiv; tko je predstojnik – revan; tko iskazuje milosrđe – radostan! (Rimljanima 12, 6-8)

Različiti su dari, a isti Duh; i različite službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. A svakomu se daje očitovanje Duha na korist. Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika. A sve to djeluje jedan te isti Duh dijeleći svakomu napose kako hoće. (1. Korinćanima 12, 4-11)

I neke postavi Bog u Crkvi: prvo za apostole, drugo za proroke, treće za učitelje; onda čudesa, onda dari liječenja; zbrinjavanja, upravljanja, razni jezici. (1. Korinćanima 12, 28)

5. Dar mira

Ovo je poseban dar koji Bog daruje samo svojoj djeci. Isus je prije odlaska na nebo rekao:

Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.” (Ivan 14, 27)

Bog nudi vama i meni darove koji su trajniji i vrjedniji od bilo kojeg dara koji bismo mogli dobiti. Svaki Božji dar za vas i mene zamotan je s ljubavlju. Uzmimo ih sve sa zahvalnošću.

PROČITAJTE JOŠ: