NaslovnicaDuhovnost5 Božjih obećanja koja će vam pomoći u nevolji

5 Božjih obećanja koja će vam pomoći u nevolji

Ako upravo sada prolazite kroz teška vremena i nevolje, ova Božja obećanja iz Biblije će vas podsjetiti da u Kristu imate pobjedu.

Biblija kaže da se svakodnevno borimo protiv tijela i đavla. To znači da je za kršćane važna spoznaja da ćemo u životu sigurno prolaziti kroz nevolje i teška vremena, u različitim oblicima.

Bez obzira na oblike tih nevolja, znamo da nas Bog po njima želi učiniti sličnima Kristu. Krist je već pobijedio svijet, a ako se borimo na Njegovoj strani, pristupamo borbi s pozicije pobjednika. U Kristu nema gubitnika!

Ako upravo sada prolazite kroz teška vremena, ova Božja obećanja iz Biblije će vas podsjetiti da u Kristu imate pobjedu.

Rimljanima 8,31-37 – “Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? Tko će optužiti izabranike Božje? Bog opravdava! Tko će osuditi? Krist Isus umrije, štoviše i uskrsnu, on je i zdesna Bogu – on se baš zauzima za nas! Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač? Kao što je pisano: Poradi tebe ubijaju nas dan za danom i mi smo im ko ovce za klanje. U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi.”

Psalam 91,9-11 – “Jer Jahve je zaklon tvoj, Višnjega odabra sebi za okrilje. Neće te snaći nesreća, nevolja se neće prikučiti šatoru tvojemu. Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim.”

1. Ivanova 4,4 – “Vi ste, dječice, od Boga i pobijedili ste ih jer je moćniji Onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu.”

1. Ivanova 5,3-5 – “Jer ljubav je Božja ovo: zapovijedi njegove čuvati. A zapovijedi njegove nisu teške. Jer sve što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. I ovo je pobjeda što pobijedi svijet: vjera naša. Ta tko to pobjeđuje svijet ako ne onaj tko vjeruje da je Isus Sin Božji?”

Ivan 16,33 (Isus) – “To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!”