Kako se naš um može promijeniti?

Naš um se može promijeniti ako dopustimo Božjoj Riječi da ga oblikuje i mijenja. No, to će nas koštati puno toga u ovome svijetu.

Netko je jednom prišao velikom biblijskom učitelju i rekao mu: „Gospodine, dao bih svijet da mogu znati Bibliju kao što je znate vi“. 

Učitelj ga je pogledao i odgovorio mu: „Točno to ćeš morati i dati“. 

Rimljanima 12 nam govori: „Ne budite kao ovaj svijet, nego se preobražavajte promjenom svojih umova, kako biste mogli razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno“. (Rimljanima 12, 2) 

Kako se naš um može promijeniti? Ta će se promjena dogoditi proučavanjem Božje Riječi.

U Djelima apostolskim 17, čitamo o ljudima iz sinagoge u Bereji, koji su pažljivo slušali riječi Pavla i Sile: „A braća odmah noću otpraviše Pavla i Silu u Bereju. Došavši onamo uđoše u sinagogu židovsku. A ovi su bili plemenitiji od onih u Solunu, jer primiše riječ sa svim srcem, i svaki su dan ispitivali Pisma, je li to tako“. (Djela 17, 10-11) 

VIDI OVO: Biblijske upute za skrivene misli: Kako negativne misli izbaciti iz glave?

Sviđa mi se to što su ispitivali Pisma kako bi vidjeli je li to tako. Provjeravali su ono što je govorio apostol Pavao, pisac velikog dijela Novoga zavjeta. To je ispravan način slušanja. 

Isus je rekao: „Ako ostanete u meni, i riječi moje ostanu u vama, štogod hoćete, tražite, i bit će vam“. (Ivan 15, 7) Riječ ”prebivati” znači postaviti korijenje duboko u Kristu, upijati hranjive tvari i rasti svakoga dana, ostati na tom mjestu.

To znači imati zajedništvo s Njime. To znači proučavanje Božje Riječi. To znači pamćenje Božje Riječi. U konačnici, to znači da će Božja Riječ utjecati na to kako razmišljamo, živimo i na sve što činimo. Na takav način trebamo pristupiti Božjoj Riječi. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!