Božja obećanja još nisu ispunjena
Foto: Pexels

Mnoga Božja obećanja još nisu ispunjena u vašem životu. Bez obzira na stvari kroz koje prolazite, zapamtite da vas Bog voli i ima budućnost za vas.

Imate li kakvih neiskorištenih poklon bonova u kući? Ja imam. Zapravo, milijuni dolara neiskorištenih poklon bonova nalaze se u ladicama, u novčanicima i autima diljem Amerike. 

Tako može biti i s Božjim obećanjima. Imamo tisuće obećanja koja još nisu ispunjena. 

Osobno, volim ovo obećanje koje je Bog dao izraelskom narodu, a koje smatram da se može primijeniti na svakog vjernika: „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam’ – riječ je Jahvina – ‘naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu“ (Jeremija 29,11). 

Evo još jedno. Isus je rekao: „Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: ‘Idem pripraviti vam mjesto’? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja“ (Ivan 14,1-3). 

VIDI OVO: 10 Božjih obećanja za vašu budućnost

Riječ „uznemiruje“ može se prevesti kao „živcira“ ili „uzrokuje stres.“ Isus je govorio: „Slušajte Me, uznemireni ljudi. Ponovno dolazim i ispunjavam Svoja obećanja.“ 

Neki su se pitali je li koronavirus znak kraja svijeta. U širem smislu, odgovor na to pitanje je potvrdan. No mogli biste reći da to – i drugi znakovi kraja vremena – samo ukazuju na ono što će doći. Oni pripremaju put za kraj vremena. 

Bez obzira na stvari kroz koje prolazite, zapamtite da vas Bog voli i da ima budućnost i nadu pripremljenu za vas. Ako ste sljedbenik Isusa Krista, onda je vaša budućnost svijetla. Vaši najbolji dani su pred vama jer je nebo buduće odredište za svakog Isusovog sljedbenika.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org